BAFRA

Bafra Fabio’da Faaliyet Kısmen Durdu

 
 235
Bafra Fabio’da Faaliyet Kısmen Durdu - Bafra Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Fabio Hava Süspansiyon Sistemleri şirketinin kısa çalışma ödeneği kabul edildi. Fabio ekonomik kriz ve diğer sebepler ile oluşan işgücü fazlası sebebi ile 3 ay kısa çalışma yapacak. Bu kapsamda 52 işçinin çalışmasına ara verildi. İşçilerin ücretleri İŞKUR tarafından ödenecek. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Fabio Hava Süspansiyon Sistemleri şirketinin kısa çalışma ödeneği kabul edildi. Fabio ekonomik kriz ve diğer sebepler ile oluşan işgücü fazlası sebebi ile 3 ay kısa çalışma yapacak. Bu kapsamda 52 işçinin çalışmasına ara verildi. İşçilerin ücretleri İŞKUR tarafından ödenecek. 

Kısa çalışma ile ilgili olarak Fabio’dan yapılan duyuruda şu ifadeler yer aldı:

Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılar, son dönmelerde dövizdeki dalgalanmalar, organize sanayi bölgesinde yaşanan alt yapı sıkıntıları, bir türlü gelmeyen doğalgaz, ekstra ödediğimiz nakliye ücretleri ve hammadde tedariklerinde yaşanan sıkıntılar bize hem zaman kaybı hem de ek bir maliyet olarak geri dönmektedir. 

Tüm bu etkileri göz önünde bulundurduğumuzda üretmiş olduğumuz ürünlerin birim maliyetlerinin arttığı ve piyasa ile rekabetimizin güçleştiğini görmekteyiz. Aynı zamanda geçtiğimiz senelere nazaran siparişlerimizin azalması ve üretimimizin durma noktasına gelmesi şirketimizi bir hayli zor duruma düşürmüştür. 

Bu bağlamda iş gücü fazlamızın ortaya çıktığı görülmüştür. Bu nedenle Çalışma ve İş Kurumu Samsun İl Müdürlüğü Bafra hizmet merkezine 30.04.2019 tarihinde yapmış olduğumuz Kısa Dönem çalışma ödeneği başvurusu 10.05.2019 tarihi itibari ile onaylanmıştır. 

15.05.2019 -15.08.2019 tarihleri arasında kısa dönem çalışma uygulanacak personel listesi ekte olup bu personeller 15.05.2019 – 15.08.2019 tarihleri arasında işe gelmeyecektir. Ücretlerini İŞKUR’un belirlediği tutarda İŞKUR aracılığı ile PTT şubelerinden Nüfus cüzdanı ile alacaktır.

Kısa Çalışma Uygulaması Nedir?

Genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, işyerinde üç ayı aşmamak üzere (Cumhurbaşkanı kararı ile 6 aya kadar uzatılabilir.) sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Fabio’da Faaliyet Kısmen Durdu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0