GÜNDEM

Öğrenciler Meslek Öğrendi

 
 257
Öğrenciler Meslek Öğrendi - Bafra 30 Ağustos İlköğretim Okulunda Mesleki Rehberlik kapsamında düzenlenen ``Kariyer Günleri`` Projesi hazırlandı
Bafra Haber

 |  - Bafra 30 Ağustos İlköğretim Okulunda Mesleki Rehberlik kapsamında düzenlenen ``Kariyer Günleri`` Projesi hazırlandı

Bafra 30 Ağustos İlköğretim Okulunda Mesleki Rehberlik kapsamında düzenlenen ``Kariyer Günleri`` Projesi hazırlandı. Öğrencilerin meslekleri bire bir tanımaları, sorularının cevaplarını almaları sağlandı.

Bafra 30 Ağustos İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Kurt, Rehberlik ve Psikolojik Danışman Öğretmeni Sibel Aydın`ın ve Öğrencilerin daveti üzerine okula gelen Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mahir Erol, Bafra İlçe Emniyet İdari Büro Polis Memuru Ayten Gökçe,Bafra Nafiz Kurt Devlet Hastanesi Doktorlarından Dr.Murat Şahin Akpınar ve Hemşire Türkan Zengin Karaboğa öğrencilerin sordukları sorulara cevap vererek bilmedikleri konularda aydınlattılar.
Seminerde ilköğretim okulu öğrencilerine Polis mesleği ile bilgi veren Mahir Erol öğrencilere Polisliğin tanımını yaparak şu sözleri söyledi “Bafra 30 Ağustos  İlköğretim Okulu Müdürü  Mustafa Kurt , Rehberlik Öğretmeni Psikolojik Danışman Sibel Aydın ve öğretmen arkadaşlara böyle bir etkinliği düzenlemelerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Polis görevi itibariyle; Genel olarak, bir ülkenin sükûn, güvenlik ve düzenini sağlamak ve korumakla görevlidir. Bunu yerine getirirken önceden belirlenmiş kurallara uymakla yükümlü ve hükümet tarafından alınan ve yerine getirilmesi istenen kararların icrasını sağlamakla görevlidir.. Emniyet Teşkilatı olarak amacımız, suçluyu yakalamakla birlikte, öncelikle suçun işlenmesini önlemektir. Suçu önleme ve suç işleyenlerin yakalanmasında başarının en önemli unsurlarından biri de vatandaşın desteğinin sağlanmasıdır. Türkiye`nin en büyük ilçelerinden biri olan Bafra`da görev yapmak bizler için her zaman bir onurdur. Çünkü Türk Polisi, Kendisine İnanan, Güvenen ve Destek Veren Halkının Polisidir.” şeklinde konuştu.
Bafra Nafiz Kurt Devlet Hastanesi Doktorlarından Dr.Murat Şahin Akpınar ve Hemşire Türkan Zengin ise mesleklerini anlatırken,`` Doktorluk ve Hemşirelik Mesleğinin Kutsal bir meslek olduğunu, kişileri ayırt etmeden ilgilenmek gerektiğini`` belirttiler.
Bafra İlçe Emniyet İdari Büro Polis Memuru Ayten Gökçe ise öğrencilerin,``Bizlerde sizin gibi polis olmak istiyoruz. Bunun için neler gerektiği`` konularında sorular sordular. Gökçe ise, ``Polislik Mesleğinin  Halkın Malını,Canını,Namusunu,Asayişini korumaktır. Gücünü milletten ve kanunlardan alan emniyet teşkilatı, `Hukukun üstünlüğü` ilkesinden hareketle, vatandaşlarımıza kanunlarla verilen hak ve hürriyetleri ve kamu düzenini korumak için; çağdaş teknoloji, bilgi ve beceri ile donanmış, sahip olduğu yüksek ruh ile bu ulvi görevi yerine getirmek için gecesini gündüzüne katarak çalışmaktadır. `` dedi.
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Öğrenciler Meslek Öğrendi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0