BAFRA

Namık Anarat Aramızdan Ayrılışının 1. Yıldönümünde Dostlarının Vefalı Sözleri İle Anıldı

 
 771
Namık Anarat Aramızdan Ayrılışının 1.Yıldönümünde Dostlarının Vefalı Sözleri İle Anıldı - Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı merhum Namık Anarat'ın; aramızdan ayrılışının 1. Yılı dolayısıyla, cemiyetin sanat ve kültür kollarından biri olan, Şiir Kulübü Başkanı ve şair Fatma Hatun Esen, merhum Başkan Namık Anarat’ı anan bir yazı kaleme aldı.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı merhum Namık Anarat'ın; aramızdan ayrılışının 1. Yılı dolayısıyla, cemiyetin sanat ve kültür kollarından biri olan, Şiir Kulübü Başkanı ve şair Fatma Hatun Esen, merhum Başkan Namık Anarat’ı anan bir yazı kaleme aldı.

Şair Fatma Hatun Esen “Unutulmayacak bir dostun ardından” isimli yazı, Musiki Cemiyeti eski Başkanlarından Natık Hacıömeroğlu da “Vefasız dünya” adlı bir şiir ile Namık Anarat’ı andı.

Unutulmayacak bir dostun ardından:

19 Nisan 2020. Sevgili arkadaşımız Namık Anarat’ı kaybedeli tam bir yıl olmuş. Nasıl da geçiyor zaman. Sanki dün gibi. O acı haberi duyduğumda “ Eyvah !!! .Bafra’da bir kale daha yıkıldı” diye geçmişti içimden. 

Bu duyguyu gurbete çıkanlar çok daha iyi bilir ve hisseder. Namık arkadaşımızın, Bafra için, Bafra’nın sosyal, siyasal ve özellikle de son 15- 20 yılında, kültürel faaliyetleri için varlığı, bulunmaz nimetti. Kaleydi o. 1925’lerde bünyesinde Musiki Cemiyeti barındıran, 1945’lerde tiyatronun bir hafta oyununu oynayabildiği Bafra (bunu rahmetli babamdan dinlemiştim) bu özelliğini yitirmiş 1960- 1980’lerde “Aloo… Bafra… İki mafya” sözleriyle anılır olmuştu. Bu durum sadece Bafra için değil, yaşadığımız siyasal süreç sebebiyle yurdun çok büyük bir bölümü için de geçerliydi.

2000’lerde gönlünü verdiği Bafra Musiki Cemiyeti ile işin içine önce şiiri katmış, Şiir Kulübü kurmuş, sonra Neyzen Tevfik’i Anma ve Şiir Şöleni'ne uluslararası boyut kazandırarak, Bafra’mızı, ülkemizi yabancı ülkelere tanıtmış, söz yerindeyse, özellikle kültürel anlamda Bafra’yı ekibiyle birlikte ayağa kaldırmıştır. 

Kimse alınmasın. Daha önce de söyledim yine söylüyorum. Bafra’nın etiketsiz milletvekiliydi.

Bu inançla çalışmalarını devam ettirirken Bafra’nın kültürel etkinliklerine hizmet edecek birçok eserin, Cemiyet'e ve Bafra’ya kazandırılmasında da büyük katkısı olmuştur. 

Hep, insanın doğup büyüdüğü, yaşadığı, nimetlerinden faydalandığı yöreye, köyüne, şehrine, borcu olduğunu varsayarım. Bu anlamda Namık Anarat’ın Bafra’ya olan borcunu fazlasıyla ödediğine inanıyorum.

Kim bilir, belki de verdiği hizmetlerden faydalanan insanlar olarak bizim ona borcumuz vardır. Allah’ın rahmeti üzerine olsun. Cennet bahçelerinde ışıklar içinde olasın sevgili arkadaşım. Dünyamızın halinden, birkaç satırla söz ederek seni rahmetle sevgiyle anıyorum." 18.04.2020

Ayrıca, Bafra Musiki Cemiyeti'nin eski başkanlarından biri olan ve İzmir'e yerleşen, Bafralı Avukat Natık Hacıömeroğlu da Merhum başkan Namık Anarat için bir şiir yazdı. Şiir şöyle:

VEFASIZ DÜNYA

Hayat ölüm arası tüketilen son nefes

Veda vakti gelince ne can kalır ne de ses.

Göçen bir çınar kadar hükmü kalmaz insanın

Hükmü tartışılmayan sadece ilahi ses

Dostları paylaştıkça, yası diner insanın

Acısı çabuk geçer şu dünyada kalanın

Mal mülk paylaşım derken unutulur gidenler

Hani nerde vefası şu vefasız dünyanın

Ağlayıp inleyenler gider mi hiç gidenle

Devam eder bu devran ağlayanla gülenle

Canı candan ayırsa yüreğini dağlasa

Hani nerde görülmüş ölen var mı ölenle

Hani anne babalar, hani cetler atalar

Hani nerde Fatih’ler, hani nerde Murat'lar

Bir eser bırakmışsa, bir de ışık yakmışsa

Gidenlerin ardından bütün canlılar ağlar

Natık Hacıömeroğlu/İzmir

Özel Haber: Oktay ZERRİN- Bafra


Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Namık Anarat Aramızdan Ayrılışının 1. Yıldönümünde Dostlarının Vefalı Sözleri İle Anıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0