SAMSUN

Minik ellerin büyük hayalleri

 
 167
Minik ellerin büyük hayalleri
 - Samsun’un Ayvacık ilçesindeki minik öğrenciler, kültürel değerlerin önemine varmak ve sorumluluk duygularını geliştirmek için birçok etkinliğe katıldı.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun’un Ayvacık ilçesindeki minik öğrenciler, kültürel değerlerin önemine varmak ve sorumluluk duygularını geliştirmek için birçok etkinliğe katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin özgüven ve sorumluluk duygusunu geliştirmeye, yeni ilgi alanları oluşturmaya, milli ve kültürel değerleri kazandırmaya yönelik kültürel ve sanatsal sosyal etkinlikler düzenleniyor. Bu amaca uygun olarak Ayvacık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ilçedeki Ayvacık Anaokulu ve Hasan Uğurlu İlkokulu’nda bulunan öğrencilerle farklı etkinlikler düzenledi.
Hayat Boyu Öğrenme Kurumları, “Minik eller, büyük hayaller” adlı etkinlikte Ayvacık Anaokulundaki öğrencilere el sanatları öğretmeni Büşra Totuk tarafından ebru sanatı tanıtıldı ve öğrencilerle birlikte eserler üretildi. Anaokulu öğrencilerinin oldukça ilginç bulduğu etkinlikle öğrenciler öğretmenleri ile birlikte ebru sanatında eserler ürettiler.
Aynı proje kapsamında bir başka etkinlik de Ayvacık Hasan Uğurlu İlkokulunda gerçekleştirildi. El sanatları öğretmeni İbrahim Kabakçı tarafından bezayağı örgü tekniği öğrencilere tanıtılıp, eser üretildi. Öğrencilerin oldukça ilgi gösterdiği etkinlikte öğretmen İbrahim Kabakçı bu dokuma türünün ortaya çıkması, bu yöntemle dokunan nesnelerin nerelerde kullanılabileceği, bu kültürel değerlerin yok olmaması için nelere yapılması gerektiği konularında bilgi verdikten sonra örnek bir örme uygulaması gerçekleştirdi. Örnek uygulamanın sonrasında ise tezgahın başına geçen çocuklar üretim yapmanın ve kültürel bir sanat etkinliğini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadılar.
  • BafraHaber Yorum
  • Minik ellerin büyük hayalleri içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0