ULUSAL

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik'ten 'Büyükelçiler' açıklaması

 
 177
AK Parti sözcüsüÖmer Çelik'ten 'Büyükelçiler' açıklaması - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik:" Devletler arası bağların güçlendirilmesi noktasında önemli misyona sahip büyükelçiliklerin bu çerçeveye bağlı kalarak görev yapmasından memnuniyet duyduğumuzu, buna karşılık iç işlerimize müdahale anlamına gelebilecek her türlü adımı reddettiğimizi bir kez daha ifade ediyoruz."
İhlas Haber Ajansı

 |  - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik:" Devletler arası bağların güçlendirilmesi noktasında önemli misyona sahip büyükelçiliklerin bu çerçeveye bağlı kalarak görev yapmasından memnuniyet duyduğumuzu, buna karşılık iç işlerimize müdahale anlamına gelebilecek her türlü adımı reddettiğimizi bir kez daha ifade ediyoruz."

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in konuşmasından satır başları

AK Parti Sözcüsü Çelik: "Türkiye'nin bu hassasiyeti, Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesinde açıkça ifade edilmektedir. Norm niteliği taşıyan ve büyükelçilerin misyonlarını yürütürken riayet etmesi gerekenleri ortaya koyan bu ilke her zaman temeldir. Diplomatik misyonların bu ilkeye riayet ederek çalışmalarını sürdürmesi ülkemizle ülkeleri arasındaki ilişkileri geliştirme bakımından her zaman olumlu karşılanacaktır."
 

 "Devletimizin egemenliği konusunda da çok yüksek bir hassasiyete sahibiz. Ülkemizin iç işlerine ve egemenlik haklarına karışma anlamına gelen her beyanı en güçlü şekilde reddettik ve reddedeceğiz. Cumhurbaşkanımız devletimizin başı olarak bu duruşu en net ve en güçlü şekilde ortaya koymuştur."
 

  • BafraHaber Yorum
  • AK Parti sözcüsü Ömer Çelik'ten 'Büyükelçiler' açıklaması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0