BAFRA

Mhp Meclis Üyesinden Belediyeye Deprem Soruları!

 
 4204
Mhp Meclis Üyesinden Belediyeye Deprem Soruları! - MHP Meclis Üyesi Av. Kübra Ülkü Can, soru önergesi vererek Belediyenin olası deprem tehlikesine karşı çalışmaları hakkında bilgi talep etti.
Bafra Haber

 | Onur Kemal Başaloğlu - MHP Meclis Üyesi Av. Kübra Ülkü Can, soru önergesi vererek Belediyenin olası deprem tehlikesine karşı çalışmaları hakkında bilgi talep etti.

Bafra Belediyesi 2023 Mart ayı Meclis toplantısı Alparslan Türkeş Parkı sosyal tesislerindeki Meclis toplantı salonunda gerçekleşti. 

Toplantıda, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Meclis Üyesi Av. Kübra Ülkü Can, yaşanan deprem felaketi sonrası olası deprem tehlikesine karşı Bafra Belediye Başkanlığınca yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında soru önergesi verdi.

Av. Kübra Ülkü Can soru önergesinde şu soruları sordu: 

Bafra Belediyesinin deprem ile ilgili çalışmaları hakkında 

BAŞKANLIK MAKAMINA

06.02.2023 tarihinde ülkemizi derinden yaralayan yıkıcı bir deprem felaketi yaşanmıştır. Yaşanan bu felaket karşısında üzüntü duymak vicdani sorumluluk olduğu kadar Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeleri olarak sadece bununla yetinmeyip Bafra halkının böyle bir felaket yaşamaması adına gerekli önlemlerin alınması da meclisimizin sorumluluğundadır.


Bu bağlamda; olası deprem tehlikesine karşı,

1. Halkın deprem ve afet bilincinin geliştirilmesi,

2. Yasal düzenlemeler uyarınca ilçe bütününde deprem standardının sağlanması,

3. Zemin etüdüne gereken özenin gösterilmesi,

4. Bafra ilçesinde bulunan tüm yapıların yasal koşullara uygunluğunun denetlenmesi ve uygun durumda bulunmayan yapılar hakkında ivedilikle gerekli hukuki ve cezai işlemlerin yapılması,

5. Afet yönetimindeki eksikliklerin giderilmesi amacıyla afet koordinasyon merkezinin kurulması,

6. İlçede bulunan okul, hastane ve tüm kamu kurumlarına ait yapıların depreme dayanıklılıklarının tespiti ile riskli durumda bulunan yapıların güçlendirilmesi,

7. İlçe genelinde iskan ruhsatı alındıktan sonra proje tadilatı olmaksızın değişiklik yapılan, kolon kesilen, fazladan kat çıkılan ve imara aykırı olan binaların tespiti ile usulsüzlüklerin giderilmesi,

8.Yürütülecek faaliyetler aşamasında ilgili meslek odaları, üniversiteler, bilim insanları, teknik personel, yapı denetim kuruluşları, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bakanlıkla işbirliği içerisinde çalışılması ve gerekli görülmesi halinde bu konuda nitelikli bir komisyon kurulması konularında,

Bafra Belediye Başkanlığınca yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında meclisimize ve tarafımıza bilgilendirme yapılmasını hususunda gereğini talep ederiz.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Mhp Meclis Üyesinden Belediyeye Deprem Soruları! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 25
User defaultYorum Id: 172546
21 Mart 2023
23:00
  • Yorum Id: 172546
  • 21 Mart 2023
  • 23:00

Bafrada bulvar caddesindeki binaların altları su dolu allah göstermesin bafrada 6 şiddetinde bir deprem olsa bulvar caddesindeki bütün binalar yıkılır.belediye acilen bulvarda ki bütün binaları denetlemeli.

User defaultYorum Id: 172027
16 Mart 2023
17:59
  • Yorum Id: 172027
  • 16 Mart 2023
  • 17:59

He he he avukat ırmak kenarını imara aç oy ver depremi sor ne anlatıyorsun sen orta ölçekli ilk depremde millete mezar olacak

User defaultYorum Id: 171584
11 Mart 2023
10:42
  • Yorum Id: 171584
  • 11 Mart 2023
  • 10:42

Avukat hanıma tesekkür ederiz kendisine şöyle bir ihbarda bulunuyorum bahçeler mah ve aktekke ırmak yatağına etüt yapılmadan 5 kat imara açıldı traktörlerin battığı bir zeminde 5 kat binayı nasıl durduracaklar sırf işin içinde rant var diye bu milleti neden kısasa getirirler sulu tarım yapılacak yerlere bina bina yapılacak yerlere tek yıllık buğday ekiliyor bu işte rant için parmağı olan herkeze haklarım helal değildir hayırlı evlatlar haramla olmaz saygı ve sevgiler dilerm.

Daha Fazla Yorum