BAFRA

Mhp’den Eczacılık Fakültesinin Taşınmasına Sürgün Denilmesine Sert Tepki!

 
 962
Mhp’den Eczacılık Fakültesinin TaşınmasınaSürgün Denilmesine Sert Tepki! - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bafra İlçe Başkanlığı, Samsun Eczacı Odası Genel Kurulu’nda dile getirilen “sürgün” ifadesine sert tepki gösterdi. İlçe Başkanı Emin Usta imzasıyla yapılan açıklamada, Bafra’nın onurunu hedef alan bu sözlerin saygısızlık olduğu vurgulandı.
Bafra Haber

 |  - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bafra İlçe Başkanlığı, Samsun Eczacı Odası Genel Kurulu’nda dile getirilen “sürgün” ifadesine sert tepki gösterdi. İlçe Başkanı Emin Usta imzasıyla yapılan açıklamada, Bafra’nın onurunu hedef alan bu sözlerin saygısızlık olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Bafra’nın köklü tarihi, bereketli ovası, stratejik konumu ve güçlü insan kaynağıyla Anadolu’nun en önemli ilçelerinden biri olduğu hatırlatıldı. Eczacılık Fakültesi’nin Bafra’ya taşınmasının bir lütuf değil, gecikmiş bir hak teslimi olduğu ifade edildi. “Bafra sürgün değil, bilimin, kültürün ve medeniyetin merkezidir” denilerek, yapılan açıklamalar şiddetle kınandı.

MHP Bafra İlçe Başkanlığı Basın Açıklaması

Samsun Eczacı Odası Genel Kurulu’nda gündeme gelen ve Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan ile SAMSEV eski Başkanı, Samsun Eczacılar Odası Divan Heyeti Genel Kurul Başkanı Sadi Subaşı tarafından dile getirilen “sürgün” yakıştırması Bafra’nın onurunu hedef alan açık bir saygısızlıktır.

Bafra köklü tarihi, eşsiz kültürel mirası, Karadeniz’in en bereketli ovası, stratejik konumu ve güçlü insan kaynağıyla bir sürgün yeri değil bir cazibe merkezidir. Anadolu’nun en büyük ilçelerinden biri olan Bafra asırlardır ticaretin, tarımın, sanayinin ve kültürün merkezi olmuş Cumhuriyet tarihine adını altın harflerle yazdırmış kahramanlarıyla dimdik ayakta kalmıştır.

#eczacilik-fakultesi0#’nin Bafra’ya taşınması bu ilçeye yapılmış bir lütuf değil gecikmiş bir hak teslimidir. Buna rağmen çıkıp bu kararı “sürgün” olarak nitelemek Bafra’yı küçümsemek Bafra halkını aşağılamak ve bu şehri yok saymaktır.

Şunu herkes bilmelidir ki kadim coğrafyamızın hiçbir şehri sürgün yeri değildir. Bu ülkenin hangi şehri için “sürgün” denirse densin o söz milletimize yapılmış en büyük haksızlıktır. Bafra da dahil olmak üzere Türkiye’nin her bir şehri bu ülkenin değeridir gururudur geleceğidir.

Milliyetçi Hareket Partisi Bafra İlçe Başkanlığı olarak bu açıklamaları şiddetle kınıyor Bafra’nın ve tüm Anadolu şehirlerinin onuruna gölge düşürmeye yeltenen her türlü zihniyete karşı dimdik duracağımızı ilan ediyoruz.

Bafra bin yıllık tarihiyle yetiştirdiği devlet adamlarıyla sanatta sporda siyasette bilimde öne çıkan değerleriyle ve Karadeniz’in kalbindeki stratejik konumuyla bu ülkenin geleceğine yön verecek güçtedir.

Kimse unutmasın Bafra “sürgün” değil bilimin kültürün ve medeniyetin merkezi olmaya layık kadim bir Türk yurdudur.

  • BafraHaber Yorum
  • Mhp’den Eczacılık Fakültesinin Taşınmasına Sürgün Denilmesine Sert Tepki! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 10
User defaultYorum Id: 245555
16 Eylül 2025
20:34
  • Yorum Id: 245555
  • 16 Eylül 2025
  • 20:34

Çarşamba büyükşehir belediyesi bafra köy muhtar hamit kılıç ve avenesi konuyu gündeme getiremiyorlar ama ve lakin yandaşlarına akrabalarına büyükşehir de işe giriyorlar. fakülteye sıra gelmez.

User defaultYorum Id: 245548
16 Eylül 2025
16:47
  • Yorum Id: 245548
  • 16 Eylül 2025
  • 16:47

Oyle bir cazibe ki,bafranin yarisi atakum da yasiyor.

User defaultYorum Id: 245534
16 Eylül 2025
13:02
  • Yorum Id: 245534
  • 16 Eylül 2025
  • 13:02

Bilim, kültür,medeniyet kelimelerini bafra için kullanmak da ne bileyim

Daha Fazla Yorum