BAFRA

Mhp’den Diyabet Ve Baş Ağrısı Konulu Seminer

 
 1936
Mhp’den Diyabet Ve Baş Ağrısı Konulu Seminer - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bafra İlçe Başkanlığı organizasyonu ile  Bafra’da “Baş ağrısı ve diyabet’’ hastalığı ile ilgili seminer verildi.
Bafra Haber

 |  - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bafra İlçe Başkanlığı organizasyonu ile  Bafra’da “Baş ağrısı ve diyabet’’ hastalığı ile ilgili seminer verildi.

Seminer Bafra Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşti. Seminer öncesi konuşma yapan MHP Bafra İlçe Başkanı Emin Usta, “Parti olarak eğitime önem veriyoruz. Başkan yardımcımız ARGE’nin başında olan Ramazan Güngör kardeşime de bu seminere ön ayak olmasından dolayı kendisine teşekkür ediyorum’ dedi.

Seminere, Nöroloji Dr. Öğretim Üyesi Ufuk Sandıkçı ve Dahiliye Uzmanı Dr. Önder Özüm Polat konuşmacı olarak katıldı.

Seminerin ilk konuşmacısı olan Dahiliye Uzmanı Dr. Önder Özüm Polat, dünyada ve Türkiye'de diyabetin görülme sıklığı ve önemine değindi. Dünyada 2013'te 382 milyon olan diyabetli sayısının, 2035'te 592 milyona çıkmasının ön görüldüğünü belirten Polat, "Bu, çok korkunç bir rakam. Diyabet hastalığı ülkemiz için de çok önemli ve büyük bir sorundur." diye konuştu.

Türkiye'deki diyabetlilerin yaklaşık 6 milyonunun yetişkin diyabeti olan tip-2, 1 milyonunun ise çocukluk çağında başlayan tip-1 diyabetten muzdarip olduğunu anlatan Polat, diyabetin önlenmesi ve erken tanı konulması için aktif bir politika uygulanması, etkin bir diyabet yönetim programı oluşturulması ve özellikle çocukluk çağındaki diyabetin, eğitim ve gözlem programlarıyla yönetilmesi için özel bir yol haritasının ortaya konulması gerektiğini vurguladı.

Hayat boyu süren tedavi için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hastaların medikal ve medikal dışı tüm ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini de belirten Polat, Türkiye'deki diyabet hastalarının yıllık istatistiklerinin sağlıklı şekilde tutulmasının önemine işaret etti.

Nöroloji Dr. Öğretim Üyesi Ufuk Sandıkçı ise konuşmasında, migrenin tanısı ve tedavisi hakkında bilgi verdi. Migrenin, 274 tip baş ağrısı arasında en sık görüleni olduğunu belirten Sandıkçı, kişilerin kendilerine, "Ağrım ne kadar şiddetli", "Ağrıma bulantı eşlik ediyor mu", "Işık beni rahatsız ediyor mu" sorularını sorarak migreni tanımlayabileceklerini ifade etti.

Bir ağrının migren kaynaklı olabilmesi için 6 aydan uzun süreli ve ataklar halinde gerçekleşmesi gerektiğini aktaran Sandıkçı, son 15-20 yıldır migren sıklığının arttığını dile getirdi. Hormonal dengesizliklerden dolayı migrenin kadınlarda erkeklere göre 3 kat fazla görüldüğünü belirtti.

Seminer sonunda, seminer veren doktorlara Bafra İlçe Başkanlığı tarafından plaket takdim edildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Mhp’den Diyabet Ve Baş Ağrısı Konulu Seminer içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 7
User defaultYorum Id: 194985
22 Kasım 2023
09:41
  • Yorum Id: 194985
  • 22 Kasım 2023
  • 09:41

Sen bir kere konferansa davet ettiğin kişinin istihbarat çalışmasını yap ey ilçe başkanı nerde devletçiliğiniz, bu insanlar diyarbakıra gidip seçimlerde hdp^ye oy isteyen insanlar siz bunlara ülkücü camiasının içine sokuyorsunuz, devlet bahçeliye sesleniyorum, derhal sizi görevden alsın....

User defaultYorum Id: 194939
21 Kasım 2023
22:11
  • Yorum Id: 194939
  • 21 Kasım 2023
  • 22:11

Millet seçime hazırlanıyor, aday belirliyor, siyasi çalışma yapıyor. bunlar da diyabet semineri yapıyor. ne komik. siyasete bak.

User defaultYorum Id: 194712
20 Kasım 2023
21:22
  • Yorum Id: 194712
  • 20 Kasım 2023
  • 21:22

Mhp nin yapacağı işler bittide sıra bunamı geldi ..evet önemli bir konu ama bırakın herkes kendi alanındaki işi yapsın benim şahsen bu toplantıdan haberim olmadı olsaydı şayet, katılır ve gündem dışı söz alır anayasa mahkemesi kapatılsın başındaki zat kandile gitsin diyen herifin ne demek istediğini oradaki katılımcılara sorardım diyabet baş ağrısı diş ağrısı doğum sancısı size ne laa....

Daha Fazla Yorum