SAMSUN

Medical Park'tan Dumansız Hastane Projesi

 
 214
Medical Park'tan Dumansız Hastane Projesi - Medical Park Samsun Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr
Bafra Haber

 |  - Medical Park Samsun Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr

Adem Dirican, "Dumansız Hastane Projesi" kapsamında hastane personeline seminer verdi.

Seminerde sigaranın zararlarını anlatan Dr. Dirican, "Sigara insan sağlığının en tehlikeli düşmanıdır. Her 8 saniyede bir kişi sigaranın neden olduğu hastalıklardan dolayı ölüyor. Sigara kişilerin kendi sağlığını etkilediği gibi, ailevi ve sosyal hayatlarında da olumsuz sonuçlar yaratabilmektedir" dedi.

Dr. Adem Dirican, "KOAH olarak bilinen kronik obstruktif akciğer hastalığının en büyük sebebi sigaradır. Sigara, vücudumuzdaki bütün organlarda hastalığa sebep olabilmektedir. Sigara, Türkiye'de ve dünyada ölüme neden olan faktörlerin başında geliyor. Öyle ki ülkemizde yılda ortalama 100 bin kişi sigaraya bağlı oluşan hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor" diye konuştu.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Adem Dirican şöyle devam etti: "Kişi sigarayı bıraktıktan hemen sonra, herhangi bir dumana maruz kalmazsa vücudunda hemen tamir başlıyor. Nabız sayısı ve kan basıncı normale geliyor, koroner arter hastalıklarına yakalanma ihtimali düşüyor. Sigara içen bir kişinin akciğer kanserine yakalanma ihtimali, sigarayı bıraktıktan 10 yıl sonra içmeyen bir kişiyle aynı seviyeye geliyor. Bu nedenle sigarayı bırakmak için hiçbir dönem geç değildir. Yaptığımız çalışmalarla insanlara nasıl bir zehir içtiklerini ve kendilerini yavaş yavaş nasıl zehirlediklerini anlatmaya çalışıyoruz. İnsanların daha çok bilinçlenmesi ve sigarayı bırakmalarına yardımcı olmak için çalışmalarımıza hastane içinde ve dışında devam edeceğiz."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Medical Park'tan Dumansız Hastane Projesi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0