BAFRA

Meclis’te Kardeş Belediye Krizi!

 
 3808
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısına Doğanyurt Belediyesinin kardeş şehir yapılması ile ilgili tartışmalar damga vurdu. 

Kasım ayı olağan Meclis toplantısı Alparslan Türkeş Parkı toplantı salonunda Beleye Başkanı Hamit Kılıç Başkanlığında gerçekleşti. 

Toplantının ana gündem maddesini AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığının Kardeş Belediyeler uygulamasının, Belediye Meclisine verilen dilekçede yer alması oluşturdu. 

MHP ve İYİ Parti’nin ret oyu verdiği teklif AK Partili Meclis üyelerinin evet oyu ile kabul edildi. 

İYİ Parti Meclis üyesi Recep Uzun, uzun süre teklifin geliş şekline itiraz etti. 

Başkan ile meclis üyeleri arasında geçen konuşmaların satırbaşları şu şekilde:

Recep Kaplan:

Doğanyurt Belediye Başkanı hakkında yolsuzluk suçlaması var. Bu soruşturma tamamlanana kadar bu teklifin meclise gelmemesini istiyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak şu anda kardeş belediye kabul etmemiz imkansızdır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak ret vereceğimizi Sayın başkana bildiririz teşekkür ederiz. 

Hamit Kılıç:

Bildiğimiz kadarıyla sadece şuç duyurusu var, ispatlanmış bir şey yok dolayısıyla bu bizi bağlayacak mesele değil.

Recep Kaplan:

Suç duyurusu mahkeme bitene kadar 

Hamit Kılıç:

Takdir sizindir ben oylamaya sunacağım 

Recep Mutlu:

Kardeş belediye ilan etme seçme yetkimiz var. Yalnız anlayamadığım nokta şu: Tabi Her Zamanki Gibi Gelen Yazılardan Haberimiz Olmadığı. Ak Parti yerel yönetimler başkanlığının yazısının içeriğini bilmiyoruz. Şu anda öyle bir şey yok, o yüzden sorum şu; Bu Kastamonu Doğanyurt belediye başkanlığını kardeş şehir ilan edilmesi sizin tarafınızdan mı oldu yoksa Ak Parti yerel yönetimler başkanlığının yazısına istinaden mi? Yani onun emri vakisi ile mi oldu. Niçin biz kendimiz Bafra belediyesi olarak herhangi bir siyasi partinin kardeş şehir olarak bize zikretmesini değil de  kendimiz yapmıyoruz. Bu yazı Doğanyurt belediyesi kim tarafından tayin edildi. 

Hamit Kılıç:

AK Parti genel merkezinden gelen yazı ile 

Recep Mutlu:

Biz niçin yapmıyoruz. Bizim yapma yetkimiz var, yani biz bunun dışında siz belediye başkanlığı olarak meclisimize örnek bir belediyeyi kardeş şehir ilan etmek istiyoruz deseniz şehrin ciddiyeti daha güzel olacak. Ama burda şu bahsedilmeseydi AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı yazısına istinaden belediye meclisini şey altında bırakarak bitmesi biraz yanlış oldu. Eğer siz Hamit Kılıç olarak belediye meclisine sunsaydınız, hiç yukarıda bunları ifade etmeseydiniz, direkman Kastamonu Doğanyurt olarak yapsaydınız biz hay hay buna evet derdik ama bir kurumun ya da bir siyasi partinin teklifinin meclisimizde onaylanması biraz bizim, Tarafımızdan da uygun değil.

Hamit Kılıç:

Ak Parti Genel Merkezinin Ak Parti belediyeler arasında kardeşlik hukukunun teşvik etmek.

Recep Mutlu:

Biz de edebiliriz onu doğal olarak

Hamit Kılıç:

Bu meclise teklif olarak geliyor zaten meclisten geçirmeden AK Parti genel merkezinden geldiğinde kardeşliği ilan etmiyoruz. 

Recep Mutlu: 

Ama yazı onu gösteriyor başkanım yazıyı keşke yukarıda onu ifade etmeseydiniz. Direkmen siz deseydiniz ki, biz Bafra Belediye Başkanlığı olarak Kastamonu Doğanyurt kardeş ilan etmek istiyoruz deseydiniz. Hay hay bunu biz rahatlıkla onaylardık ama yukarıda Ak Parti Başkanlığından geldiği için sanki burada onaylayın getirin gibi bir hava esti.

Hamit Kılıç;

o zaman siz diyorsunuz ki bu neden Yakakent değil de, Alaçam değil de vs. değil de …

Recep mutlu:

O zaman o bizim takdirimizde olacaktı

Hamit Kılıç:

Niye Kastamonu Doğanyurt olduğunu açık açık şeffaf bir şekilde söylüyoruz. Ak Parti genel merkezinden gelen yazıdan dolayı.

Recep Mutlu;

Siz tayin etseniz tamam ama meclis tayin edecek.

Hamit Kılıç;

Bu uygulamada var, yani Ak parti belediyeler arasında.

Ama biz bunu kendi başımıza müdahale edemiyoruz. Meclisten geçmesi gerekir. Biz de meclise sunuyoruz kabul eden olacak kabul etmeyen olacak. 

Recep Mutlu;

Bizim başkanlıktan bir sıkıntımız yok. Mali idareler birbirleriyle karşılıklı işbirliği yapılmasına, mali idarelerle ilgili işbirliği yapmış olsaydık tamam yasa bu kadar açık bize yetkiyi veriyor ama biz burada örneğin MHP veya CHP gelseydi bu teklif kabul edecek miydiniz?

Hamit kılıç:

Gelebilir

Hamit kılıç:

Ama meclis kararına sunuyoruz

Recep Mutlu:

Tamam meclis kararını verecek ama öbür türlü vermemiz gerekiyor 

Hamit Kılıç:

Siz de diğer mecliste sunabilirsiniz.

Önder Fatih Şahinol

Böyle bir uygulama duyuyoruz. Evet var güzel ama bu uygulama madem yapılacak belediyemize katkı sağlayacak şekilde bunu yapalım. Yani biri işaret etti diye 1.300 nüfuslu belediye ile... Bafra belediyemizin örnek alabileceği personel göndererek onların yapıp da bizim yapamadığımız Bafra’mızın daha çok geliştirecek, Bafra halkına faydalı olacak, bizim görmediğimizi onların gördüğü veya onların yaptığı uygulama vardır. O yüzden bu belediyeyi Biz kendimiz seçsek bize katkı sağlayacak belediyeyi seçip de onunla kardeş belediye olup sonra da personel yollayarak oradaki iş ve işlerden faydalanıp artı sağlasak daha iyi olmaz mı? Nüfus olarak ya da bütçe olarak değil ama ne bileyim bir örnek alabileceğimiz kentsel faaliyetleri daha fazla veya çok değişik bir uygulamaları olan.

Recep Mutlu:

O zaman biz şunu anlıyoruz efendim bu süreç geçtikten sonra bir daha ki oturumda biz başka bir siyasi parti olarak yani iyi Parti olarak o zaman kardeş belediyeyi sunalım sizin ifadenizi göre o sözü vermiş kabul ediyorum. Şu anda kardeş belediyecilik getirin onu da geçelim dediniz ya ondan diyorum.

Hamit Kılıç:

Hayır sizin de varsa öyle bir fikriniz getirin eğer ki Meclis'ten geçecek ise hiç getirmenize gerek yok direk sunalım.

Recep Mutlu:

Bafra Belediyesine ait bir yer olsun istiyoruz biz. Recep Kaplan’ın söylediği gibi daha temiz her şeyi ile faydalı olabilecek çevre ve şehircilik bakanlığının onayı ile yurt dışındaki bir belediye de kardeş ilan edebiliriz alabiliriz ama bizim kafamızın takıldığı medyada geçen olay.

İsmail Bekar

Başkanım anladığım kadarıyla bu olay sizin de içinize de sinmemiş ki mecburi getirdim işte bana yardımcı olun mu diyorsunuz. Bu iş sizin de içiniz sinmemiş belli. Burada talimat vermiş AK Parti bunu getir geçir Bu kadar basit.

Hamit Kılıç:

Arkadaşlar genel merkezin bir belediyeye bunun yazması ya da söylemesi kadar normal bir şey yok

İsmail Bekar:

Ben böyle bir şey görmedim geçen dönemde böyle bir uygulama yoktu Ben geçen dönemde meclis üyesiydim.

Recep Kaplan:

Sayın Başkanım mesele şu.. AK Parti Belediyesi Belediye Başkanı bunu incelemesine gerek yok çünkü genel merkezi olarak yazılmıştır. Belediye encümeni kararı ile karar aldık der. Ama bize öyle bir yazı geldi ki, önümüze Ak Parti yerel yönetim başkanlığından gönderdiği yazı. Şimdi bakın olduk Parti devleti. Bunun anlamı yok. Yani şunu yapmadan, belediye Yazı işleri Müdürlüğüne gelen yazıyı  başkanlık namına yazsanız önerseniz başkanım bir işler vardır iş resmiyete düşmeden konulursa bu parti içinde ilçe Başkanlığı’nda da öyledir.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Meclis’te Kardeş Belediye Krizi! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 13
User defaultYorum Id: 106481
21 Kasım 2020
17:31
  • Yorum Id: 106481
  • 21 Kasım 2020
  • 17:31

Başkanım bafra spor kulübü ve tesisleri enkaz oluyor yazık oluyor bu tesisler 2.ligde çoğu yerde yok yani tesislere bir guzellik yapın başkanım o camlık askeriyenin yanı yazın çamlık olarak kullanılmazmı yada spor aletleri halka açık olsa .sadece bir görüş selam sevgiler

User defaultYorum Id: 105455
07 Kasım 2020
07:31
  • Yorum Id: 105455
  • 07 Kasım 2020
  • 07:31

Bafra 5 yıldaha kaybetti adamlarda vizyon yok

User defaultYorum Id: 105441
06 Kasım 2020
19:20
  • Yorum Id: 105441
  • 06 Kasım 2020
  • 19:20

Mustafa demir astığı astık çaldığı düdük hamit de ona özeniyor. çok iş yapmışlar ya heykel diksinler bir de... bir daha gelme düşünceleri de umutları da yok nasıl olsa... ama bilin ki yeniden dirileceksiniz.....

Daha Fazla Yorum