"Vatan Size Minnettar" konulu TÜBİTAK 2204 araştırma projesi kapsamında okulda yapılan “Bafra Şehitleri Köşesinin” ilk ziyaretçileri Bafra Şehit aileleri ve gaziler oldu. Bafra'daki şehit ve gazi derneklerinin yönetimlerinin tam kadro katıldığı ziyarette duygulu anlar yaşandı. Okulun konferans salonunda şehit yakınları ve gazilerin katıldığı söyleşi programı yapıldı.

Program proje yürütücüsü Selim Aksar'ın konuşması, sunumlar ve Tarih öğretmeni İsmail Kurt'un yönetiminde söyleşi ile devam etti. Muharip Gaziler Derneği Bafra şube başkanı Rahmi Şahin, Gazi Hakan Keser ve Gazi Hakan Uncu öğrencilerin sorularını cevapladı. Okulun emekli Tarih öğretmeni Mahmut Yılmaz ise İstiklal Harbi Gazisi olan dedesi Celal Yılmaz hakkında bilgi verdi.

Programa Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Mümine Ersin, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi başkanı Arife Gülal, Muharip Gaziler Derneği Bafra şubesi başkanı Rahmi Şahin, gaziler ve şehit yakınlarına katıldı.