ASAYİŞ

Kuyumcuları Sahte Altınla Dolandırdılar

 
 258
Kuyumcuları Sahte Altınla Dolandırdılar - Samsun'da 2 kuyumcuya sahte altın zincir satan 2 kişi, üçüncü kuyumcuya da satarken polis tarafından gözaltına alındı.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun'da 2 kuyumcuya sahte altın zincir satan 2 kişi, üçüncü kuyumcuya da satarken polis tarafından gözaltına alındı.

Olay, Samsun'un İlkadım ilçesi Kale Mahallesi'ndeki Kuyumcular Çarşısı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, K.Y.(32) ve B.Y.(23), sahte altın zinciri kuyumcu B.B.'ye 700 liraya, F.H.'ye ise 950 liraya sattılar. 2 ayrı kuyumcu daha sonra zincirlerin sahte olduğunu fark edince polisler bağlantıya geçip diğer kuyumcular ile de Whatsaap üzerinden paylaşım yaptılar. Söz konusu dolandırıcılar aynı sahte altın zinciri kuyumcu İ.Ç.'ye satmaya kalktıkları sırada kuyumcu Whatsaap grubundaki paylaşımı görünce dolandırıcılık olayını fark edip polise haber verdi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, K.Y. ve B.Y.'yi altın satmaya gittikleri kuyumcuda yakalayarak gözaltına aldılar. Gözaltına alınan 2 kişinin üzerinden 9 adet daha sahte altın zincir ele geçti. Bafra'dan Samsun'a geldikleri öğrenilen K.Y. ve B.Y. polisteki sorgulanmalarının ardından bugün Samsun Adliyesine sevk edildiler. Nöbetçi mahkemeye ifade veren K.Y. ve B.Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

Haber Kaynağı

Bu haber abonesi olduğumuz iha.com.tr'den üretilmiş ve sistemimize otomatik olarak eklenmiştir.

  • BafraHaber Yorum
  • Kuyumcuları Sahte Altınla Dolandırdılar içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0