9 saniye
Reklam Kapat
20. Yıl
Gücü Hizmetinizde
EDİTÖR
BAFRA
ASAYİŞ
ŞİKAYET KUTUSU
SAMSUN
GÜNDEM
VEFAT
SPOR
YAZAR
GALERİ
VİDEO
ETİKETLER
VİP
Giriş Yap
Kayıt Ol
EDİTÖR
BAFRA
ASAYİŞ
ŞİKAYET KUTUSU
SAMSUN
GÜNDEM
VEFAT
SPOR
YAZAR
GALERİ
VİDEO
ETİKETLER
YORUM MERKEZİ
9 Temmuz 2025, Çarşamba
Namaz Vakitleri
Nöbetçi Eczane: YıldırımEczanesi
Üyelik
BAFRA HABERLERİ
GÜNDEM
EĞİTİM
VEFAT
EDİTÖR
SİYASET
SPOR
BAFRA BELEDİYESİ
SİVİL TOPLUM
ASAYİŞ
SAMSUN HABERLERİ
ALAÇAM
19 MAYIS
YAKAKENT
SAĞLIK
YURT VE DÜNYA
PORTALLAR
FOTO GALERİ
YAZARLAR
YORUM MERKEZİ
TOP 10
POPÜLER
VİDEO GALERİ
ARŞİV
KURUMSAL
KÜNYE
İLETİŞİM
GİZLİLİK
UYGULAMALAR
ANDROID
I-PHONE
TELEGRAM - Android
TELEGRAM - Apple
SAMSUN
Anasayfa
SAMSUN
Kütüphane Parkı’nda peyzaj çalışmaları
Kütüphane Parkı’nda peyzaj çalışmaları
2 Nisan 2024, Salı, 13:45
362
İhlas Haber Ajansı
| - Samsun Büyükşehir Belediyesi, peyzaj düzenleme çalışmasına devam ettiği ’Kütüphane Parkı’na 15-20 yaşlarında çınar ağaçları dikiyor.
Haberin Fotoğrafları İçin Tıklayınız
Büyükşehir Belediyesi Atakum ilçesinde Mimarsinan Mahallesi Alparslan Bulvarı üzerinde bulunan toplam 10 bin 702 metrekarelik eski kent meydanında yapımına başlanan Kütüphane Parkı’nda peyzaj çalışmaları hızla sürüyor. Yürüyüş yolları, gezinti yolları, çocuk eğlence alanları, spor ve egzersiz alanları, kitap okuma alanları ve yeşil alanların yer alacağı alandaki peyzaj düzenleme çalışmaları parkın estetik ve işlevsel özelliklerini ön plana çıkarmak amacıyla titizlikle yürütülüyor. Kütüphane Parkı farklı bitki türleri, rengarenk çiçekler ve gölgelik alanlarla ile göz alıcı bir görünüm ile vatandaşların huzurla vakit geçirebileceği bir yeşil alan olacak.
15-20 yaşlarındaki çınar ağaçları dikiliyor
Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Ekrem Şahin, “Atakum’un kalbinde, şehrin yaşamını yeşillikle buluşturacak bir proje hayata geçiriliyor. Burada sadece fidan dikmekle yetinmeyip kendi fidanlığımızda yetiştirilmiş yaklaşık 15 yaşındaki ağaçları dikkatlice sökerek, hazır büyük yetişkin ağaçları park alanına naklediyoruz. Amacımız, şehrin tam ortasını bir oksijen merkezi haline getirmek. Yaklaşık 15-20 yaş aralığında çınar ağaçlarıyla bu alana yaşam vereceğiz. Ayrıca, 220’den fazla yetişkin ağaç dikerek doğanın dinginliğini şehre taşıyacağız. Koku veren ve açtığı çiçeklerle güzellik katan süs bitkileriyle de burayı daha da görsel bir şölene dönüştüreceğiz” dedi.
0
0
0
0
0
BafraHaber Yorum
Kütüphane Parkı’nda peyzaj çalışmaları içeriğine yorum yapmaktasınız
Yorum Yap
Toplam Yorum 0