EĞİTİM

Kütüphane Haftası Bafra`da Şiirlerle Kutlandı

 
 692
Kütüphane Haftası Bafra`da Şiirlerle Kutlandı - Kütüphaneler Haftası Bafra Hasan Çakın İlçe Halk Kütüphanesinde düzenlenen etkinlik ile kutlandı.
Bafra Haber

 |  - Kütüphaneler Haftası Bafra Hasan Çakın İlçe Halk Kütüphanesinde düzenlenen etkinlik ile kutlandı.

Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel`in de katıldığı Kütüphaneler Haftası kutlamasının sunumunu Bafra Kültür ve Sanat Etkinliklerini Destekleme Derneği (KÜSADER) Başkanı, emekli eğitimci, yazar ve şair Gülseren Akdaş yaptı.

Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı Hasan Çakın İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Nihat Kaya yaptı. Ardından Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel kütüphaneler ve kitabın faydalarını dile getirdi. Küsader Başkanı Gülseren Akdaş da Nevruz Bayramıyla ilgili bir konuşma yaptı.

Etkinlikte, şair İbrahim Ünlü eşi ve çocukları ile sahneye çıktı ve kendi yazdığı "Dökülürken Yapraklar adlı şiirini okudu. Ünlü`nün ikiz çocukları da "İkizler Derler Bize" adlı şiiri seslendirdi.

Bafralı şairlerden Birfani mahlaslı şair, emekli eğitimci Mehmet Alan "Düşürme Evlat", Bafralı şair ve yazarlardan İdris Anarat Neyzen Tevfik ile ilgili bir konuşmadan sonra "Ben, sen yok, biz varız", Onokuz Mayıs ilçesinden şair Alaeddn Dursun eşi Havva Kaya Dursun`a ithafen yazdığı "Sevda Çiçeğim", Bafralı emekli eğitimci, şair, yazar ve gazeteci Oktay Zerrin "Çanakkale Adına Geçilmez Ekti", Hatice Gürgen "Bafra Kütüphanesi", Osmanbeyli Şehit Mustafa Pilan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, Otistik engelli öğrencilerinden Sedanur Öztürk ve Ahmet Eren Aşcı da "Kütüphane" adlı şiirlerini okuyup alkış aldılar.

Neyzen ve Tasavvuf Korosu sanatçısı Aziz Kasa da, üflediği neyi ile şiirlere ve programa ayrı bir renk kattı.

Bafra Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencilerinden Ahmet Can Aydın, Sude Naz Ayan, Emine Baş, Melisa Elagöz, Onurcan Odabaş, Sude Mahmutoğlu, Mehmet Hilmi Temel ve Emirhan Beyaz Türkçe Öğretmenleri İsmail Koparan` ın rehberliğinde "Kitap ve Kütüphane" konulu skeçleri başarıyla oynayıp alkış aldılar.

Ardından Ödül Törenine geçildi. Önce Otistik engelli öğrencilere, ardından Fevzi Çakmak Ortaokulu skeç oyuncusu öğrencilerle şairlere Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel tarafından katılım belgeleri verildi.

Programa Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Şubesi Müdürü Yakup Tulum, Bafra Hasan Çakın İlçe Kütüphanesi Müdürü Nihat Kaya, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Kılıç, Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Ak, Bafra 75. Yıl Huzurevi Müdürü Nusrat Yılmaz, Bafra Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Hatipoğlu, Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat, Küsader Yönetim Kurulu üyeleri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerle davetliler katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kütüphane Haftası Bafra`da Şiirlerle Kutlandı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0