GÜNDEM

Bafra Arkeoloji Ve Etnografya Müzesi Açıldı

 
 1538
Bafra Arkeoloji Ve Etnografya Müzesi Açıldı - Bafra Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Bugün Saat 16.00`da Turizm ve Kültür Bakan`ı Ertuğrul Günay`ın katılımı ile açıldı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Bugün Saat 16.00`da Turizm ve Kültür Bakan`ı Ertuğrul Günay`ın katılımı ile açıldı.

{video}Açılış konuşmasını yapan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Kültür ve Turizm anlamında Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun`da da önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Özellikle kültürel değerlerimizin korunması, bizlerden sonraki kuşaklara aktarılmasında yürütülen önemli çalışmalar var. Tarihsel değerlerimizi sergileyebilmek onların turizme kazandırılması ve onlardan kültürel anlamda daha fazla istifade edilmesi bakımından müzeler büyük önem taşıyor.

Bafra ilçemiz Samsun`un en önemli ilçelerinden bir tanesi. Bafra kültürel ve arkeolojik anlamda çok önemli değerlere sahip olan bir ilçe. Böylesine önemli bir ilçemizde ihtiyaç duyulan müzenin yapılması ve hizmete açılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bafra Arkeoloji ve Etnografya Müzesinde Bin 520 arkeolojik ve etnografik eser var. Bölgeyi ziyaret edecek yerli ve yabancı turistler için önemli ve değerli eserler var. Samsun ve bölgesindeki kazılardan elde edilen çeşitli kültürel değerler burada sergilenmeye başlanmıştır."  dedi.

 {reklam}

"Bafra`nın bir Arkeoloji ve Etnografya müzesine kavuşmasının bu kadar gecikmesi çok kabul edilebilir bir şey değil"  diyerek konuşmasına başlayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Çünkü Bafra Samsun`un da Türkiye`nin de çok eski yerleşim merkezlerinden bir tanesi."  dedi.

Geçmiş yılların eksiklerini tamamlamaya çalışıyoruz diyen Bakan Ertuğrul Günay, "2005 "Ëœten itibaren buranın restorasyon çalışmaları başladık ve son yıllarda bir müzeye dönüştürme konusunda gayret sarf ettik."  şeklinde konuştu.

Açılışa, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun milletvekilleri Mustafa Demir ve Ahmet Yeni katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Arkeoloji Ve Etnografya Müzesi Açıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0