GÜNDEM

Küfredince Duruşmadan Çıkarıldı

 
 604
Küfredince Duruşmadan Çıkarıldı - Küfredince duruşmadan çıkarıldı
Bafra Haber

 | Bafra haber - Küfredince duruşmadan çıkarıldı

Kamuoyunda Bafraspor ve simit cinayeti olarak anılan davanın görüşülmesine başlandı. Bu dava ile herkesin kafasındaki sorular cevabını bulmuş oldu keza hala bu cinayetin neden ilendiğini bilmeyen ya da farklı şekillerde bilen binlerce insan mevcut.
6 saat süren 1. duruşma da bütün sanık, şikâyetçi ve tanıklar dinlendi. Mahkeme sonunda bazı sanık ve tanıkların mahkemenin ilerleyişini etki edecek şekilde ifade değiştiği görüldü

Saat 09.20’de başlayan mahkemede tutuklu yargılanan sanık Mustafa Şimşek (34), İsmail Aydın (34), tutuksuz yargılanan N.S. (47), M.A. (30), Y.A. (27) ve E.B. (27) hazır bulundu.

Aynı zamanda Rahmetli İsmail Kurt’un eşi Leyla Kurt ve akrabaları, Rahmetli Sedat Gezer’in eşi Seval Gezer ve kızı Seda Gezer ile akrabaları mahkemede hazır bulundu.

Hâkim önce iddianameyi okudu. İddianameye göre; Mustafa Şimşek ve İsmail Aydın maktulu öldürme ve müştekiyi öldürmeye teşebbüs, N.S. maktulu öldürme ve müştekiyi öldürmeye teşebbüse azmettirme, Y.A. (27) ve E.B. (27) ise suçluya yardım etme suçlarından yargılandı.

GİRDİĞİ GİBİ ÇIKARILDI
İddianame okunduktan sonra Hâkim Mustafa Şimşek ile davayı görüşmeye başladı. Mustafa Şimşek önce ben susma hakkımı kullanıyorum, dedi. Sonra da, “sayın hâkim ben içeri girerken arkadan bana küfredildi (arkasına dönüp küfür edilen yere doğru) bende onlara sinkaf yapıyorum” dedi. Hâkim zaten susma hakkını kullandığı için sanık Mustafa Şimşek’i duruşma salonundan dışarı çıkardı.

Sonra İsmail Aydın’ın dinlenmesine geçildi. İsmail Aydın olayı şöyle anlattı: Stadyumda benim simit sattığımı herkes bilir. Maçın seyircili olup olmaması simit satışlarını etkiyeceği için kulübü aradım. Telefona çıkan şahıstan, maçın seyircili olup olmayacağını sordum. Telefondaki kişi bana tahkir edici sözlerle karşılık verip şöyle devam etti: “Biz Bulancak maçının savunmasını yazdık, karar henüz çıkmadı, maç seyircili olabilir” dedi. Bunun üzerine ben öyleyse anons yapsanıza millet bilsin maçın seyircili olacağını, dedim. O da: “ben 65 yaşındayım, 40 yıldır bu işi yapıyorum, bana işimi mi öğreteceksin emredersin”  dedi ve telefonu kapattı.

ŞÂHISI ŞİKÂYET İÇİN KULÜBE GİTTİM.
Böyle bir kurumda böyle bir kişilerin olmasını doğru bulmadığım için kulübe gidip üstlerine şikâyet etmek istedim. Kulüp zaten ekmek servisi yaptığım yol üzerinde idi. Bu arada abim (Mustafa Şimşek) bana çağrı bırakmıştı. Kendisini aradım. Samsun’a gidelim dedi. Ben de işim olduğunu, Samsun’a gidemeyeceğimi söyledim.

Ve şikâyet amaçlı kulübe gittim. Kulüp binasına girerken kapıda abimi gördüm. Bana nereye, dedi. Az içerde işim var dedim. Kulüp binasına girdim. Arkamdan geldiğini fark etmedim.

Müdür 3 kişi ile oturuyordu. Rahatsız etmeyeyim diye ileri gittim. Kimseyi görmeyince tekrar müdür odasına geldim.

İçerideki kişilere merhaba deyip, buradaki telefonlara kim bakıyor, dedim müdür ile tokalaştım, ismimi söyledim ve oturmaya yöneldim.

Müdür sert tavırlarla; ” ben bakarım, herkes bakar, ne olacak” dedi. “Sen benim babamın eşek olduğunu nereden biliyorsun” dedim. O esnada arbede çıktı. Önce ben Ergin’e vurdum, Ergin de bana vurdu. Bu esnada odada oturanlar bizi ayırmak için müdahale etmek istedi.

KİMSE KIPIRDAMASIN
Bunun ardından kimse kıpırdamasın sözünü ve silah seslerini duydum. Bu esnada ne olduğunu anlamdım, dondum kaldım. Her şey birkaç saniyede oldu. Arkama döner dönmez  (sen ne yapıyorsun diye bağırarak) abimi kucaklayıp dışarı çıkardım. Abim dışarı çıkarken birkaç kez daha havaya ateş etti. Sonra olay yerinden kaçtık.

 


İDDİANAMEYE KALIRSA BENİ ASACAKSINIZ
İsmail Aydın’ın dinlenmesinde sonra N.S’nin dinlenmesine başlandı. N.S.: “İddianameye bakılırsa beni asacaksınız. Benim yanımda 49–50 kişi çalışıyor, her yerde işyerim var. İsmail damadım olmakla beraber işçimdir. Fırının işletmesini kendisine verdim. Ben işçilerimin yaptıkları işten sorumlu olamam. Suç ile hiçbir ilgim yok. Olaydan önceki gün Sinop’ta olay günü de Gerze’deydim.” Dedi.

ÇOK ÜZÜNTÜLÜYÜM
Nuri Söyleyen:”Olaydan dolayı çok üzüntülüyüm. Ergin benim çok eski arkdaşım, beraber oturup kalkmışlığımız var. İsmail deseniz elimizde büyüyen genç bir arkadaşımızdır. Sedat Hocayı tanımam ama Bafra spor’u başarıdan başarıya sürükleyen biridir. Allah rahmet eylesin” dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Küfredince Duruşmadan Çıkarıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0