GÜNDEM

Kriz Boya Sandığı Sattırdı

 
 66
Kriz Boya Sandığı Sattırdı - Ekonomik kriz boyacıların dahi işini bozdu.
Bafra Haber

 |  - Ekonomik kriz boyacıların dahi işini bozdu.

Geçtiğimiz Aylarda tüm Dünya`da kendini hissettiren ve son 15 gündür de aşırı olarak Türkiye`de görülen Ekonomik Krizden Ayakkabı Boyacıları da etkilendi.
Samsun`un Bafra İlçesinde 9 yaşından bugüne kadar yaklaşık 46 yıldır Babadan kalan bir meslek olarak kabul ettiği Ayakkabı Boyacılığı yapan Nazım Sayar da (55) Ekmek Teknesi olan Boya Sandığını satılığa çıkarttı.

Ekonomik Krizin herkesi etkilediğini belirten Nazım Sayar, ``9 yaşında Babamın yanında bende bir sandık kurarak Ayakkabı Boyacılığına başladım. O Yıllarda Bafra`nın Nüfusunun 30.000 ile 40.000 arası düşündüğümüzde inanın günde babamla ikimiz 100 çift ayakkabı boyuyorduk. İlerleyen yıllarda bu sayı gitgide düşmeye başladı.  Bafra`nın Nüfusu şu anda Köyleriyle birlikte 150.000`e yaklaşmakta. Artan Nüfusa karşılık işlerimiz çok düştü. Son olarak ta bundan 1 ay önce günde 20-30 çift ayakkabı boyarken Piyasada Dalgalanan Ekonomik Kriz söylentileri ve gerçeği ile karşı karşıya kaldık. Şu anda da günde 2 ya da 3 çift Ayakkabıyı zor boyuyoruz. Onun için Baba Mesleği Boyacılığa son veriyorum. İçim istemeden Ekmek Teknemi, Boya Sandığımı satılığa çıkarttım. Evli 1 çocuk babasıyım. Ne yapacağımı şaşırdım.`` dedi.

  • BafraHaber Yorum
  • Kriz Boya Sandığı Sattırdı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0