SAMSUN

Çarşamba Belediyesi’nden alt yapı bedeline indirim

   |   
 438
Çarşamba Belediyesi’nden altyapı bedeline indirim - Çarşamba Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında, şehir merkezinde 3 kata kadar ev yapan vatandaşlara alt yapı bedelinde indirim uygulanması kararı alındı.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Çarşamba Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında, şehir merkezinde 3 kata kadar ev yapan vatandaşlara alt yapı bedelinde indirim uygulanması kararı alındı.

Çarşamba Belediyesi 2020 yılı son meclis toplantısında alınan karar ile altyapı bedeli ücretinde indirime gidildi. Vatandaşın 2 kata kadar olan yapılarında alt yapı bedelinin 3’te birini, 3 katlı yapılarında ise alt yapı bedelinin yarısını ödeyecek. Birden fazla yola cepheli parsellerde ise yol alanlarına göre hesaplama yapıldıktan sonra toplam alan üzerinden indirimin yapılacağı açıklandı.
Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Aralık ayı meclis toplantımızda aldığımız meclis kararı ile ticari amacı olmayan ferdi yapılaşmalara indirim yapılması kararı aldık. Ticari amaç güdülmeden yapılan, yalnızca konut kullanımlı bağımsız bölüm/bölümlere sahip olan inşaatlarda imar planındaki kat adetine bakılmaksızın vatandaşımız, yalnızca konut kullanımlı ve her katta tek bağımsız bölüme sahip olan inşaatlarda 2 kata kadar olan yapılarda alt yapı bedelinin 3’te birini, 3 katlı yapılarda ise alt yapı bedelinin yarısını ödeyecek. Birden fazla yola cepheli parsellerde ise yol alanlarına göre hesaplama yapıldıktan sonra toplam alan üzerinden indirim uygulanacak. Zemin ve diğer katlarda iş yeri yapılması halinde bahse konu indirimler geçerli olmayacaktır. Belediye meclisimizce aldığımız bu kararın hem ilçemize hem de vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.
  • BafraHaber Yorum
  • Çarşamba Belediyesi’nden alt yapı bedeline indirim içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0