Köylü Toplulaştırma Ölçümüne İzin Vermedi

Samsun’un Bafra ilçesinde arazi toplulaştırma çalışması için yapılmak istenen ölçüme bir bölüm köylü izin vermedi.
Tapularını alan vatandaşlar ise bir an önce ölçümlerinin yapılmasını isterken, toplulaştırmadan memnun olmayan vatandaşlar da mahkeme kararı gelene kadar ölçümlerin durdurulmasını istedi.
Emenli Köyü Karaboğaz mevkisinde başlatılan Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesi’nde sular durulmuyor. Emenli Köyü Karaboğaz mevkisinde ölçümlerin bir an önce yapılmasını isteyen vatandaşlarla, mahkeme sonuçlanmadan ölçüm yapılmasına karşı çıkan vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı.
Ölçümlere karşı çıkan vatandaşlar, Emenli Köyü muhtarının kendilerine "mahkeme sonuçlanmadan ölçüm yapılmayacağını" söylediğini iddia ederek, muhtar Karaboğaz mevkisine gelmeden ölçümleri yaptırmayacaklarını söylediler.
Ölçümlerin yapılmasını isteyen vatandaşlar da ellerindeki tapuları göstererek bir an önce yerlerinin belirlenmesini istiyor.
Ölçümlere karşı çıkan vatandaşlar ise kimsenin yerinde gözlerinin olmadığını belirterek, "Mahkeme sonuçlansın herkes yerini alsın" dediler.
İki taraf arasında yaşanan gerginlik büyümeden jandarmanın sağduyulu müdahalesi sonucu sona erdirildi. Bir süre jandarma ekipleriyle görüşen vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı. Ölçümler de bir gün sonraya ertelendi.
Üye olarak yorum yapın
Yorumlarınız öne çıksın, bildirim alın