BAFRA

Köydeki Tenis Kortunda Sezon Açıldı 

 
 484
Köydeki Tenis Kortunda Sezon Açıldı  - SAMSUN (İHA)- Samsun'un Bafra İlçesi'ne bağlı Karaburç Köyü'nde TEMA tarafından örnek köy projesi çerçevesinde yaptırılan ve köyün sosyal yaşamına ciddi değişiklikler getiren tenis kortunda sezon açılışı için tören düzenlendi.
Bafra Haber

 | Bafra haber - SAMSUN (İHA)- Samsun'un Bafra İlçesi'ne bağlı Karaburç Köyü'nde TEMA tarafından örnek köy projesi çerçevesinde yaptırılan ve köyün sosyal yaşamına ciddi değişiklikler getiren tenis kortunda sezon açılışı için tören düzenlendi.

Açılış törenine 19 Mayıs Kaymakamı ve Bafra Kaymakam Vekili Yusuf Güler, Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, İlçe Müftüsü Dursun Ali Şeker, Çetinkaya Belde Belediye Başkanı Ahmet Akbaş, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, DSİ Proje Müdürü Tahsin Asan ve çok sayıda davetli katıldı.

TEMA tarafından örnek köy seçilen Karaburç Köyü'nde sosyal yaşamında değişiklikler oluşturan tenis kortunun açılışında konuşma yapan işadamı ve girişimci Hamit Genç, Karaburç Köyü'nün Türkiye'nin en mutlu köyleri arasında olduğunu, TEMA'nın bu köyü pilot bölge seçtiğini, halkın toprağını bu köyde altın madeni gibi işleyip refahı yakalamak üzere olduğunu söyledi. Genç, "Köyde tenis kortu bile bulunuyor. Yakında bu köyde yüzme havuzlarına dahi ihtiyaç duyulacak. 'Bin Köye Bin Ziraat Mühendisi' projesi ilk bu köyde uygulandı" dedi.

Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş ise, Karaburç Köyü'nde TEMA sayesinde birçok farklı işe imza atıldığını hatırlatarak, köy olarak Karaburç'ta böyle bir faaliyetin yapılmasının kendileri açısından Türkiye'de bir ilk olduğunu ileri sürdü. Neiş, "İnsan sağlığı açısından tenis en faydalı sporlar arasında yer alıyor. Köy halkının girişimi, TEMA'nın da desteğiyle geçen sene yaptırılan tenis kortunu halkımıza tanıtacağız" şeklinde konuştu.

19 Mayıs Kaymakamı ve Bafra Kaymakam Vekili Yusuf Güler de, tenis kortunun yapılmasında emeği geçen Hamit Genç ve TEMA ekibine teşekkür ederek, TEMA gönüllüleri tarafından oluşturulan projeye göre tarımla uğraşan köy halkının tenis kortunda stres atabileceğini söyledi.

Karaburçlu tenisçilerden 55 yaşındaki Nemciye Erten, köy halkının aralarında topladıkları paralarla TEMA'nında desteği sağlanarak tenis kortu kurduklarını, zaman zaman kendilerinin ve genç neslin buraya gelerek spor yaptığını ifade etti.

Sezonun açılış maçını İlçe Müftüsü Dursun Ali Şeker, Karaburç Köyü İmamı Mustafa Korkmaz Karaburçlu tenisçi Nemciye Erten ve tenis öğretmeni Ebru Yıldız ikişerli ekipler halinde yaptılar. 19 Mayıs Kaymakamı ve Bafra Kaymakam Vekili Yusuf Güler ve Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş'te birer maç gerçekleştirdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Köydeki Tenis Kortunda Sezon Açıldı  içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0