BAFRA

Köprüden Atlayarak Ölen Gençlerin Davasında İtfaiye Amirine Dava Şoku

 
 1140
Köprüden Atlayarak Ölen GençlerinDavasında İtfaiye Amirine Dava Şoku - Bafra’da Kızılırmak Köprüsünden atlayarak intihar eden gençler ile ilgili açılan davada, Bafra İtfaiyesi Grup Amiri Yaşar Aşcı’nın 15 yıla kadar hapsi talebi ile dava açıldı. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra’da Kızılırmak Köprüsünden atlayarak intihar eden gençler ile ilgili açılan davada, Bafra İtfaiyesi Grup Amiri Yaşar Aşcı’nın 15 yıla kadar hapsi talebi ile dava açıldı. 

15 Mart 2018 akşamı Osman Ertekin (19) ve Belgin Şahin (15) isimli gençler, Çetinkaya Köprüsünden Kızılırmak’a atlamış ve suyun debisinin düşüklüğünden dolayı kurtulmuş, kurtarılmayı beklerken suya kapılıp hayatlarını kaybetmişti. 

Olay sonrası gençlerin aileleri o gece görevli itfaiyecilerden şikâyetçi oldu. İtfaiyeciler açılan soruşturmaya itiraz etti ancak itirazları reddedildi. 

Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma kapsamında bilirkişi talep etti. Bilirkişi, Bafra’nın hem Karadeniz hem de Kızılırmak kıyısında olduğundan dolayı, itfaiyecilerin su eğitimi ve teçhizatı olması gerektiğini belirtti ve itfaiyecilerin eğitim almamasından itfaiye daire başkanını, teçhizat bakımından da Samsun Büyükşehir Belediyesini sorumlu tuttu. 

Soruşturma neticesinde itfaiye erleri hakkında takipsizlik kararı verilirken, Başsavcılık Bafra İtfaiyesi Grup Amiri Yaşar Taşçı’ya ise taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Ayrıca Samsun Büyükşehir Belediyesi hakkında da suç duyurusunda bulundu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Köprüden Atlayarak Ölen Gençlerin Davasında İtfaiye Amirine Dava Şoku içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0