Bafra Belediyesinin Ramazan ayı dolayısıyla hazırladığı fuar alanındaki Ramazan sokağında kutlanan “Selle Sepet Top Kandil” etkinlikleri çerçevesinde sahne alan Ahmet Yazmaz, Güler, Aydeniz ve Osman Öztekin Bafralılara coşkulu anlar yaşattı. Sanatçılar, yaklaşık bin kişiye 3 saat boyunca sevilen türkü ve şarkıları söyleyerek büyük alkış topladılar.
Bafra Belediyesi`nin Ramazan ayı dolayısıyla hazırladığı Ramazan Sokağı`nda düzenlenen şenliğe vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Selle Sepet Top Kandil Şenlikleri`nde vatandaşlara fener ve şeker dağıtan Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, yaptığı konuşmada, 6 asırlık bir geleneği sürdürmenin gururunu yaşadıklarını ve bu şenliklerin devamında birlik, beraberlik ve bolluk beklediklerini söyledi. Türkiye’de sadece Bafra ilçesine ait bir gelenek olarak tarihe geçen Selle Sepet Top Kandil şenliklerinin, ilçe halkı tarafından yaşatıldığını belirten Başkan Neiş, "Geleneksel olarak kutladığımız bu 600 yıllık geleneği bundan sonraki yıllarda da şenlik havası içerisinde kutlayalım. Bu geleneğin temelini bilemesek de gelenek olarak günümüze geldi ve bunu devam ettirmekte bize düşer. Bundan önce bu eğlenceyi patlayıcı madde atarak kutlardık, bundan sonra da şenlikler ve eğlencelerle kutlamaya devam edeceğiz" dedi.
"Sele sepet top kandil, aç kapıyı ben geldim" diye evleri gezen çocuklara vatandaşlar şeker verdi. Her yıl Ramazan ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gece yapılan ve son 11 yıldır Bafra Belediyesi`nce düzenlenen Sele Sepet Top Kandil Şenliği, bu yıl da coşku içinde gerçekleştirildi.
Namık Azgın
Yenilendi.
Değiştir, Vazgeç!