Kocadağ’da can sıkan görüntü

Samsun’un Atakum ilçesinin seyir terası konumunda olan Kocadağ’da taş ocaklarının oluşturduğu çirkin görüntü görenlerin canını sıkıyor.
Haberin Galerisi (4 Fotoğraf)→Atakum ilçesinin seyir terası konumunda olan bin 350 rakımlı Kocadağ, doğa yürüyüşü ve doğa sporları etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Şehre yakınlığı nedeniyle yaz-kış tercih edilen bu bölge, araçla rahatlıkla ulaşılabilecek bir konumda yer alıyor.
Birçok güzelliğe ev sahipliği yapan Kocadağ’da taş ocaklarının ortaya çıkardığı çirkinlik dikkat çekiyor. Hızla büyüyen taş ocakları görenleri üzen görüntüler oluşturuyor.
20 yılı aşkın süredir ulusal firmalar tarafından işletilen taş ocakları, dağda devasa çukurlar meydana getirdi. Doğa harikası dağ, taş ocakları tarafından yok edilme tehlikesi ile karşı karşıya.
Üye olarak yorum yapın
Yorumlarınız öne çıksın, bildirim alın