GÜNDEM

Korona Virüsü Şakası Yapan Kişiye Soruşturma Bafra’da Korona Bilgilendirme Toplantısı Ertürkmen: “bu Şakası Yapılacak Bir Şey Değil”

 
 277
Korona Virüsü Şakası Yapan Kişiye Soruşturma Bafra’da KoronaBilgilendirme Toplantısı Ertürkmen: “bu Şakası Yapılacak Bir Şey Değil” - Samsun Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, ilçede korona virüsü (Kovid-19) vakası olmadığını, virüs olduğuna dair şaka yapan kişi hakkında ise hukuki süreç başlatıldığını açıkladı.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, ilçede korona virüsü (Kovid-19) vakası olmadığını, virüs olduğuna dair şaka yapan kişi hakkında ise hukuki süreç başlatıldığını açıkladı.

Kaymakam Cevdet Türkmen başkanlığında Bafra Öğretnevi'nde korona virüsü ile ilgili çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

“Bu şakası yapılacak bir şey değil”
Toplantıda konuşan Kaymakam Ertürkmen, "Hastanemizde toplam 8 şüpheli vakamız oldu. Hepsi negatif çıktı. Sadece bir hastamız şüpheli konumunda kalp rahatsızlığı da olduğu için Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk oldu. Dün maalesef üzücü bir olay yaşandı. Bir vatandaş 'arkadaşım korona virüsü oldu' diye şaka yaptı. Bu tür şeyler yanlış şeyler. Bununla ilgili gerekli tedbirleri alarak jandarma ekiplerimiz olaya müdahale etti. Bir kişiyi alarak adli süreci başlattı. Bu şakası yapılacak bir şey değil” dedi.

"Her türlü kötü senaryoya karşı hazırlıklıyız"
Kaymakam Cevdet Türkmen yaptığı konuşma ’da uyarılarda bulunarak kulaktan dolma bilgilere itibar edilmemesi gerektiğine dikkat çekerek, İlçe Sağlık Müdürü ile irtibat halinde olunmasını söyledi. Kaymakam Ertürkmen, “Umuma açık yerlerin denetimi üzerinde çok sıkı duruyoruz. Bize bildirilen yerler kon usunda ilçe hıfzıssıhha kurul kararlarımızı aldık. Restoran ve lokantalarımız dışında umuma açık yerler kapatıldı. Yalnız lokanta ve restoranlarda masaların arası 1 metre olmak şartı var. Dondurma satılan yerlerimizde paket servisi yapılacak ama oturulmayacak. Oto ve hayvan pazarlarını kapatma kararı aldık. Halı sahalarımız noktasında bir karar yoktu bugün itibarıyla hıfzıssıhha kurul kararıyla durdurma kararı aldık. Hastanemiz hazır, gerekli tatbikatlarımız yapıldı. Her türlü kötü senaryoya karşı hazırlıklıyız. Gerek acil durumda gerekse doktor ve personel noktasında hazırız. Bilgi kirliliği ve insanları paniğe sürükleyecek haberler bizim bu kriz dönemine yardımcı olmaz. Daha çok körükle gideriz üzerine. Korona virüsü yok diyemeyiz bir defa onun varlığını ön kabul olarak almamız ve tedbirlerini de ona göre almamız lazım. Bu aldığımız tedbirler boşuna değil. Sizlerin ve halkın desteğine ihtiyacımız var" diye konuştu.
Pazartesi itibarıyla Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan 36 fabrikanın ilaçlanacağını belirten Ertürkmen, "Şoförler Odamız da 500 aracı dezenfekte ettiklerini rapor ettiler. Şu anda olağanüstü bir durum yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

"Ülke olarak çok büyük bir sınavdan geçiyoruz”
Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise, "Ülke olarak çok büyük bir sınavdan geçiyoruz. Hükümetimiz gerekli tedbirleri aldı. Bize de bu tedbirleri uygulamak düşüyor. Sürekli Kaymakam Bey ile istişare içindeyiz. Biz belediye olarak tüm resmi kurumlarda, merkez ve dış mahallelerimizde bulunan tüm camilerimizde, banka şubelerinde, otogar, sebze meyve hali, çöp konteynerleri, halkımızın ortak kullanım alanları, toplumu ilgilendiren her noktada dezenfekte ile ilgili çok ciddi bir çalışma yapıyoruz. 7/24 esasına göre ekiplerimiz çalışıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz de çalışan sayısını 8 katına çıkarttık. Dezenfekte ilacı gibi hiçbir üründe sıkıntımız yok. Hepsini fazlasıyla tedarik ettik. Tedbirimizi aldık ve ekiplerimiz sahada” açıklamasında bulundu.

Toplantıda İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ahmet İsmailoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Fatih Teğmen Fatih Özer, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Dursun, Belediye Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Ziya çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı.
  • BafraHaber Yorum
  • Korona Virüsü Şakası Yapan Kişiye Soruşturma Bafra’da Korona Bilgilendirme Toplantısı Ertürkmen: “bu Şakası Yapılacak Bir Şey Değil” içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0