BAFRA

Kızılay Bafra Şubesi Eczacı Halim Demircan’a Emanet

 
 501
Kızılay Bafra ŞubesiEczacı Halim Demircan’a Emanet - Türk Kızılayı Bafra Şubesi olağan Kongresinde, tek liste ile seçime giren Eczacı Halim Demircan Başkan seçildi. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Türk Kızılayı Bafra Şubesi olağan Kongresinde, tek liste ile seçime giren Eczacı Halim Demircan Başkan seçildi. 

Kongre, Bafra Madeni Sanatkârlar Odası Konferans salonunda gerçekleşti. 

3 Dönem Başkanlık yaptığı için tüzük gereği tekrar aday olamayan Osman Genç, kendi ekibinden bir liste hazırlayarak seçime girmek istedi. Ancak Genel Merkez tarafından Osman Genç’in bilgisi olmadan derneğe yeni üyeler kaydedildi. Osman Genç’in ekibi bunun üzerine seçime girmekten vazgeçti. 

Oylama öncesi kongrede konuşan Osman Genç, Kızılay Genel Merkezine ağır sözler sarf etti. Seçimin manipüle edildiğini iddia eden Osman Genç, “Kızılaycılık fedakârlık isteyen ulvi bir görevdir, sadece insanlara yardım yapmakla kalmamakla beraber, bireyler olarak kan bağışı, organ bağışı ve kök hücre alan bir sivil toplum örgütüdür. 

2009 YILINDA ATAMA YOLUYLA GELMİŞTİM

Kendisinin de atama yoluyla başkan seçildiğini belirten Genç, bu zaman zarfında üç kongre geçirdik. Kızılay’da da tüzük gereği 3 dönem kuralı uygulanmakta olup bugün sizlere Türk Kızılayı Bafra şube başkanı olarak son kez sesleniyorum.

9 YILDA ÇOK MESAFELER KATETTİK

Bu 9 yılda alan elden çok veren el olmaya çalıştık. Bafra’mızın adını Türk Kızılayı olarak çok çok şeyleri yaptığımızın inancındayım. 9 yıldır çeşitli arkadaşlarla çıktığımız bu kutsal görevde bu günlere kadar gelmiş bulunuyoruz. Kızılay kan merkezini açarak Bafra’yı yıldızlaştırdığımıza inanıyoruz.” dedi.

İKİ LİSTE OLARAK ÇIKMAK İSTEMİŞTİK

Yönetimimle aldığımız kararla biz aday çıkartmıyoruz. 9 yıldır bu kuruma hizmet vermiş, Kızılaycılığı en az benim kadar bilen arkadaşımızı aday göstermek istiyorduk. Baktık ki 15 Şubat’ta Genel Merkez tarafından manipüle edilmiş. Burada olanların hiçbir zaman Kızılay’ın kapısını çalmamış, belki de içlerinden ihtiyaçlarını gördüğümüz insanlarımız var. Bugün burada ise karşımıza delege olarak çıkmış bulunuyorlar. Kızılaycılığı bazı emellere alet etme duygusu Genel Merkezde hasıl olmuştur. Türkiye genelinde böyle operasyonlar, manipülasyonlar yapılmıştır, yapılmaya devam ediliyor.

ONURSAL BAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞANA YAKIŞMADI

Onursal Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yakışmayacak bir şekilde, çeşitli müdahalelere maruz kalmaktayız. Allah’ın adaleti bir gün tecelli edecek, hak yerini bulacaktır. Kimse çirkin emellerine ulaşamadan Allah’ta onları bu görevden uzaklaştıracaktır. Biz Türk Kızılayı Bafra şubesi olarak, göreve geldiğimiz de çok ideallerimiz vardı. Birincisi kan alma biriminin Bafra’da kurulması, bir de olası bir afette afet deposunun olması için çalışmaktı. Şükür ikisini de gerçekleştirdik

BURADAKİ DELEGELER HİÇ KIZILAY ŞUBESİNİN YERİNİ BİLİYOR MU?

Burada ki delegelerin hiç birini tanımıyorum, hepsini şimdi görüyorum ve buradaki yeni delegeler hiç Kızılay Bafra şubesine geldiler mi yerini biliyorlar mı?  Kızılayın ne hizmetler yaptığını biliyor musunuz. Emniyet teşkilatını buraya yığmışsınız. Ben 59 yaşındayım, 59 yıldır Bafra’dayım nedir bu. Emniyet Müdürünü buraya getirmişsiniz. Emniyet teşkilatını buraya getirmişsiniz. Bu üçüncü kongre ben böyle bir şey yaşamadım arkadaşlar. Ben yine de edebimizle, adabımızla yeni yönetime başarılar diliyorum.” dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kızılay Bafra Şubesi Eczacı Halim Demircan’a Emanet içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0