BAFRA

Tarlasını Sürmek İçin Dışarı Çıkan Çiftçiye Ceza Yazıldı

 
 308
Tarlasını Sürmek İçin DışarıÇıkan Çiftçiye Ceza Yazıldı - Samsun’un Bafra ilçesinde Pazar günü tarlasını sürdüğü için idari para cezasına çarptırılan şahıs, çiftçilerin sokağa çıkma yasağından muaf oldukları haberi sonrası “Yediğimiz ceza yanımıza kar kaldı” dedi. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Samsun’un Bafra ilçesinde Pazar günü tarlasını sürdüğü için idari para cezasına çarptırılan şahıs, çiftçilerin sokağa çıkma yasağından muaf oldukları haberi sonrası “Yediğimiz ceza yanımıza kar kaldı” dedi. 

Bafra’nın bir köyünde, sokağa çıkma yasağının olduğu gün üretimi devam ettirmek amacıyla tarlasını süren kişiye Jandarma ekipleri tarafından 789 lira idari para cezası kesildi, tutanak da Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen tarafından onaylandı. 

Tarlasını sürmek için dışarı çıkmak zorunda kalan çiftçi, 

Olay Bafra’nın bir köyünde 12 Nisan Pazar günü gerçekleşti. Yediği cezaya üzülen çiftçi konu hakkında şunları söyledi: “Babama ait arazide traktörle çalışma yaparken jandarma ekipleri geldi. Araziden kaçma imkanım varken durumu izah edebileceğimi düşünerek kaçmadım ve jandarma ekiplerinin yanına gittim. Sokağa çıkma yasağı var çalışamazsın dediler. Ben de, çalışmazsam bu zor günlerde ne yiyecek bu millet dedim. Emir var, ben görevimi yapıyorum dedi ve tutanak tutup ceza yazıldı. Bu arada çevremdeki tüm traktörler kaçtı. Kaanları jandarma ekipleri gördü ancak hiçbir şey yapamadı. Ayrıca durum Tahıl Üreticileri Birlik Başkanı aracılığı ile Kaymakama iletildi ancak Kaymakam yasak olduğunu kesinlikle kimsenin çalışmayacağını iletti. Neticede ceza yazıldı Kaymakam Bey de imzaladı. Dün yapılan açıklama ile çiftçilerin sokağa çıkma yasağından muaf olduğu belirtildi. Bizim yediğimiz ceza yanımıza kar kaldı.  

Gıda tedarikinde ya da tarım ve hayvancılık sektöründeki üretimde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için "Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde bulunanlar sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak." kararı alınmıştı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Tarlasını Sürmek İçin Dışarı Çıkan Çiftçiye Ceza Yazıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0