Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kılıçdaroğlu, Karadeniz gezisi kapsamında Samsun mitinginin ardından, Bafra Fuar Alanında 8.000 kişiye hitap etti.
Kılıçdaroğlu, seçim otobüsünden yaklaşık 25 dakika vatandaşlara seslendi Kalabalık karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen Sinop Milletvekili Engin Altay, “Bafra Kılıçdaroğlu’na gerekli ilgiyi gösterdi. CHP Bafra’da ilk kez bu kadar kalabalığa sahne oldu” dedi
’’Siz değerli Bafralılardan özür dileyerek sözlerime başlamak istiyorum. Bafra’dan hak ettiğimiz oyu hiç almadık. Ama bunu suçu sizin değil. Bizim suçumuz. Size hiç gelemedik, derdinizi dinlemedik, terinizi hiç koklamadık.” diyerek sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu’nun sözleri Bafralıların kalabalığı, alkışları ve ‘Başbakan Kemal’ sloganları ile kesildi.
Kılıçdaroğlu, “Şimdi geldik, yeni bir sayfa açtık. Bu sayfayı sadece Bafra için, Türkiye için değil Dünya için açıyoruz. Eğer Batılı demokrasilerde, düzgün siyaset varsa bizde neden olmasın, eğer batılı demokrasilerde ihaleye fesat karıştıran adam milletvekili olamıyorsa bizde neden olmasın, eğer batılı demokrasilerde hayali ühracat yapan Meclise gidemiyorsa bizde neden gitsin. Ama mücadeleyi beraber yapacağız. “dedi. Kılıçdaroğlu Akşam ezanının okunması sebebi ile konuşmasına ara verdi ve ezan bitiminde konuşmasına devam etti.
Bafralılardan referandumda `hayır` demelerini isteyen Kılıçdaroğlu, "AKP 8 yıldır iktidar, memur hayatından memnun mu` Tütün üreticisi memnun mu` Fındık üreticisi memnun mu` Esnaf ve emekli memnun mu` Allah aşkına nu hükümetten kim memnun` Bu hükümetten çiftçisi, memuru, emeklisi, işçisi, sanayicisi memnun değil. Bu düzen hakkın yanında olmayan bir düzendir. Bu düzen Recep Bey düzenidir. Bu hükümet bizim ülkemizi sömürdü. Bafra meydanında size söz veriyorum. Ben siyasete doğruları yapmak için girdim. Yanlışlarım olursa her zaman özür dilemesini de bilirim. Benim bir tek hedefim var. Bu hedefim ülkeye temiz siyaset getirmektir” dedi. Milletin ekonomik olarak sıkıntılı günler yaşadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Bu milleti soya soya bitirdiler ve günümüzde perişan ettiler. Tekel’i AKP Kapattı. Recep bey Tekel işçilerine dedi ki, ‘Siz yetim hakkı yiyorsunuz’ dedi. Şimdi Recep beye Bafra’dan sesleniyorum, Şimdi yetim hakkı yiyenleri aynaya baktığında görürüsün. Anayasa değişikliğini içeren referandum milletimizin önüne gelecek, anayasa değişikliği çiftçinin sorunlarını çözmüyor. Esnafın, emeklinin, Tekel işçisinin sorunlarını anayasa değişikliği çözmüyor. O zaman bu Anayasa değişikliği niye yapılıyor` Anayasa değişikliği yüce divandan kaçmamak için yapılıyor” diye konuştu.
Türkiye için referandum da "Hayır" tercihinin yapılması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu,’’Hayırda Hayır Vardır.’’dedi.
Bu akşamın Berat Kandili olduğunu ve en büyük haksızlığın ise kul hakkı yemek olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Dokunulmazlıkların arkasına sığınıp, milleti dolandıran, kul hakkı yiyen, onları yüce divandan kurtarmak doğrumudur yanlış mıdır` Eğer, kul hakkı yiyenlerden hesap sormamızı istiyorsanız, biz yetki vereceksiniz. İlk işimiz dokunulmazlıkları ortadan kaldırmak olacaktır. Recep’in düzenini bozarak, milletin hükümetini kuracağız. Recep bey 10 bin lira ile geçinemiyor. Sizin geleceği için yola çıktım. Sizin haklarınızı korumaya çalışıyoruz. Onun için 12 Eylül günü yapılacak olan referanduma ‘hayır’ oyunu kullanmanızı istiyorum. Türkiye’de helvayı yapacak bir adama ihtiyacı var. Recep helva yaptı ama hem kendi yedi. Hayırda hayır vardır. Daha temiz siyaset için Bafra’dayım" ifadelerini kullandı.
Bafralıların Berat Kandilini de tebrik eden Kılıçdaroğlu, konuşması sonrasında vatandaşlara karanfil attı.
Yenilendi.
Değiştir, Vazgeç!