BAFRA

KESK ve Eğitim Sen'den Mitinge davet

 
 2027
KESK ve Eğitim Sen'den Mitinge davet - KESK ve Eğitim Sen Bafra Temsilciliği Bafralıları "Geçinemiyoruz" mitingine davet etti. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - KESK ve Eğitim Sen Bafra Temsilciliği Bafralıları "Geçinemiyoruz" mitingine davet etti. 

Bafra Eğitim Sen Başkanı Salim Hepsert Mitinge davet basın açıklamasında şunları söyledi:

BASINA VE KAMUOYUNA

Ülkenin emeği ile geçinen tüm kesimleri, dar gelirli yurttaşları olarak her geçen gün daha da zorlu hale gelen bir süreçten geçiyoruz. TÜİK verilerine göre yıllık enflasyon yüzde 55 artarken, sadece son iki ayda genel enflasyon yüzde 16,5 artmıştır. Bizim için en önemli kalemler olan gıda enflasyonu yıllık yüzde 65’e, ulaştırma enflasyonu yüzde 76’ya çıkmıştır. Gıda ürünlerinde KDV yüzde 8’den yüzde 1’e çekilmesine rağmen geçtiğimiz ay en yüksek artış yüzde 8,41 ile gıda enflasyonunda yaşanmıştır. Sadece son iki ayda gıda enflasyonu yüzde 20,23 artmıştır.

Öte yandan TÜİK’in açıkladığı bu enflasyon verileri İnandırıcılıktan yoksundur. Çünkü sokakta, çarşıda pazarda, mutfakta yaşadığımız gerçek, bu rakamların çok üstündedir. Elektriğe, doğalgaza yapılan fahiş zamlar, akaryakıt ürünlerinde adeta otomatiğe bağlanan zamlarla sürüyor. Elektriğe, akaryakıt ürünlerine, doğalgaza yapılan zamlar suya atılan bir taşın oluşturduğu halkalar gibi her alana yansımaktadır.

Bilindiği üzere iktidarlar yıllardır artan hayat pahalılığını hep “halkı, işçiyi, memuru, emekliyi, asgari ücretliyi enflasyona ezdirmedik“ diyerek geçiştirmiştir. Oysa her seferinde yaşanan krizlerin faturası yine bu kesimlere çıkmaktadır. Ancak bugün geldiğimiz noktada kelimenin tam anlamı ile bıçak kemiğe dayanmıştır.  

Yıllardır doğalgaz, elektrik ve akaryakıt zamları başta olmak üzere tüm zamlar konusunda bahaneler yaratılmış, “bizden değil, küresel ölçekte yaşanan krizlerden kaynaklı” denmeye devam edilmiştir. Hatta komşu ülkelerdeki savaş bahane edilmektedir. Ancak bu savaştan öncede, her şeye sürekli zam yapıldığını hepimiz bilmekteyiz.

Bugün toplumun en geniş kesiminden “geçinemiyoruz, artık yeter!” çığlığı yükselmektedir.

Bu çığlık sadece bugün ülkeyi yönetenlere değil, yarın yönetme iddiasında olanlara da bir uyarıdır. Biz KESK olarak, her zaman sadece kendi üyelerimizin değil, emeği ile geçinen tüm kesimlerin, dar gelirli yurttaşların sesi olma sorumluluğunu yerine getirmeye çalıştık.

Bu çerçevede tüm emeği ile geçinenlerin sesini birleştirmek için 19 Mart 2022 Cumartesi günü Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda olacağız.

 Sizlerin aracılığıyla kamu emekçilerine, işçilere, işsizlere, kadınlara, emeklilere, esnaflara, gençlere kısacası “geçinemiyoruz” diyen tüm kesimlere seslenmek istiyoruz.

Gelin, “Özelleştirmeler iptal edilsin! İşsizliğe, yoksulluğa, zamlara karşı alanlardayız!” şiarı ile düzenleyeceğimiz mitingimizde omuz omuza verelim.


·Eğitim, sağlık, elektrik, doğalgaz, gibi kamu hizmetlerinin özelleştirilmesi sonucunda oluşan, fahiş zamlara son verilip özelleştirmelerin iptal edilmesini istiyoruz.

.Kamu hizmetlerine ve yatırımlarına bütçeden ayrılan payın artırılmasını, halkın her koşulda bu ülkenin onurlu bir vatandaşı olarak bu hizmetlerden ücretsiz faydalanmasını istiyoruz.

·Geçmediğimiz, kullanmadığımız otoyollarının, köprülerin, şehir hastanelerinin parasının hazine garantileri yüzünden bizim cebimizden çıkmasına son verilmesini istiyoruz. 

·Temel tüketim maddelerine birkaç ay içerisinde yapılan zamların geri alınmasını, bunlardan alınan KDV’nin ve ÖTV’nin sıfırlanmasını istiyoruz. 

·Çalışanların cebine girmeden eriyen asgari ücretin yoksulluk sınırının üstüne çıkarılmasını istiyoruz. 

·Kamu çalışanlarının ücretleri, zamlar ve güncellenmeyen vergi dilimleri karşısında her geçen gün daha da eriyor. Derhal taleplerimizi içeren Toplu İş Sözleşmesi masasına oturulmalı ve kayıplarımız karşılanmalıdır. Kamu çalışanlarına grevli toplu sözleşme hakkı istiyoruz.

·Açlık ve sefaletle karşı karşıya kalan emeklilerimizin insanca yaşayacağı bir gelire kavuşturulmasını 

istiyoruz.

     Tüm kamu emekçilerini, emekten yana olan herkesi, insanca bir yaşam için 19 Mart 2022 Cumartesi saat 13.00’ te Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda omuz omuza durmaya çağırıyoruz! 

KESK / Eğitim Sen Bafra Temsilciliği 


Bafranın haberi, bafra