Bafra'nın potansiyelini artırmak ve kültür-sanat hayatını canlandırmak amacıyla çeşitli projelerle ortaya çıkan AK Parti Bafra Belediye Başkan Aday Adayı Av. Kemal Şenocak, Bafra'nın geçmişindeki kültürel zenginliklere vurgu yaparak, gelecekte de benzer bir çeşitliliği kazanması için hedeflerini açıkladı.

Bafra’nın geçmişinde evlerde piyano ud gibi müzik aletleri bulunduğunu hatırlatan AK Parti Bafra Belediye Başkan Aday Adayı Av. Kemal Şenocak, “Bafra’da eskiden panayırlar kurulur, güreşler yapılırdı. Tarım fuarı, kavun-karpuz festivalleri, ramazan sokağı, tiyatrolar gibi sayısız kültür ve sanat etkinlikleri düzenlenirdi. Baframızın kültür-sanat hayatını yeniden canlandırmak ve yenilikler katmak istiyoruz. Bunun için kültür merkezi kurmak, spor kompleksleri oluşturmak, Çetinkaya Köprüsünün iki yanını esas alarak Kızılırmak'ın denize döküldüğü yere kadar düzenleme yaparak Mavi ve yeşili buluşturacak cazibe merkezini Baframıza kazandırmak gerektiğine inanıyorum.” dedi.

Şenocak son olarak şunları söyledi: Kızılırmak'ın denize döküldüğü yer Bafra’dır. Kızılırmak Deltası kuş cennetinin yüzde 80'i Bafra sınırları içinde kalmaktadır. Kuş Cennetimizİ turizme hazır hale getirmek için, Kapıkaya festival alanını her şeyiyle düzenlemek, uluslararası bir merkez haline getirmek, üniversite ve yurtlar kurmak, spor kompleksleri yapmak Çetinkaya köprüsünün her iki tarafına da hesap ederek Kızılırmak'ın denize döküldüğü yere kadar eşsiz bir doğal güzellik oluşturarak mavi ve yeşili buluşturmak dahil pek çok hizmet Büyükşehir belediyemiz, hükümetimiz ve ilgili bakanlıklarımız ile yapılacak hizmetlerdir. Biz bunlar için öncü ve teşvik edici olacağız. Oturarak, seyrederek hiçbir yere varamayız. Ben bunları yaparım diye söz vermiyorum. Bunların yapılması için dur durak bilmeden mücadele edeceğim, Bafra olarak hep beraber seferber halinde çalışmak sözünü veriyorum. Eğer hayal eder, çalışır, mücadele eder ve isterseniz başarırsınız.