GÜNDEM

Kaymakamlık ve dernekten ’yürüyüş iptali’ açıklaması

   |   
 4476
Kaymakamlık ve dernekten’yürüyüş iptali’ açıklaması - Kaymakamlık ve dernek cumhuriyet yürüyüşünün iptali ile ilgili. açıklama yaptı.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Kaymakamlık ve dernek cumhuriyet yürüyüşünün iptali ile ilgili. açıklama yaptı.

Kaymakamlık ve BAL Mezunlar Derneği bugün yürüyüşün iptali hakkında açıklama yaptı. Ancak her iki açıklama da doğru değil. Kaymakam kendini kurtarmak, dernek ise kaymakamı yalancı duruma düşürmemek için doğruyu ifade etmediler.

Bu haber, abonesi olduğumuz İHA üzerinden manşetimizde otomatik olarak yayımlandı. Bu açıklama da bundan dolayı zarurî yapıldı.. Zira, bu konuya girmeyip, tarafları yalanları ile baş başa bırakacaktık.

Dernek yetkilileri! Kaymakam Bey'i anladım da siz neden, hangi motivasyonla kaymakama arka çıkma gereği duydunuz. Hani siz sivildiniz... Burada bitmeyecek! Ali ihsan Başaloğlu

Buyrun İHA tarafından servis edilen bir avuç dolusu yalan açıklamayı okuyun.

SAMSUN (İHA) – Samsun’un Bafra ilçesinde yapılması planlanan ’Cumhuriyet Yürüyüşü’nün Kaymakam Cevdet Ertürkmen tarafından Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin katılacağı gerekçesiyle iptal edildiği’ iddiasına karşın Bafra Kaymakamlığı ve Bafra Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği’nden açıklamalar yapıldı.

Açıklamalara göre yürüyüşün ’dernek tarafından iptal edildiği’ bildirildi.

KAYMAKAMLIK AÇIKLAMASI

"Söz konusu yürüyüş ilgili derneğin yazılı ve sözlü talebi ile dernek tarafından iptal edilmiştir”

Bafra Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada yürüyüşün dernek tarafından iptal edildiği belirtilerek, “Bafra Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği Başkanlığı, dernek üyelerinin katılımı ile 29 Ekim günü saat 19.30’ da Bafra Anadolu Lisesi önünden başlayarak Gazipaşa Mahallesi’nde son bulacak Cumhuriyet Yürüyüşü yapmak istediklerini 26 Ekim tarihli dilekçeleri ile Bafra Kaymakamlığımıza bildirmişler ve söz konusu talep Cumhuriyet Bayramı kutlaması kapsamında kabul edilerek derneğin söz konusu etkinliğine izin verilmiştir. Daha sonra Bafra Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı, Bafra Kaymakamlığımız ile görüşerek dernek üyeleri ile yapmak istedikleri yürüyüşe kendi amaçladıkları dernek üyeleri dışında katılım olacağını belirterek bunun dernek yönetimince kabul edilmeyeceğini, bu yüzden programı iptal ettiklerini sözlü ve yazılı olarak beyan etmişlerdir. Söz konusu yürüyüş ilgili derneğin yazılı ve sözlü talebi ile dernek tarafından iptal edilmiştir” denildi.

Kaymakamlık açıklamasında ayrıca, söz konusu iddiada Kaymakam Cevdet Ertürkmen’in hedef alınması da ‘kabul edilemez’ olarak nitelendirilerek, “Kaymakamlığımızca adı geçen siyasi partinin hiçbir siyasi faaliyeti engellenmemiş ve halka açık kutlamalara katılmışlardır. Söz konusu iddialar gerçeği yansıtmamakta olup, Cumhuriyetimizin 98. yılı tüm ülkemizde olduğu gibi Bafra ilçemizde de coşku içerisinde ve halkımızın yoğun katılımıyla kutlanmıştır. Muharrem İnce’nin bu olayı Kaymakamımızın kasti tasarrufu olarak değerlendirerek, Bafra Kaymakamımızın şahsına yaptığı hakaret kabul edilemez bir davranıştır” ifadelerine yer verildi.

BAL MEZUNLAR DERNEĞİ AÇIKLAMASI

"Siyasetten uzak kalmak için iptal ettik"

Bafra Anadolu Lisesi  Mezunlar Derneği de kendi kararları doğrultusunda ‘siyasetten uzak kalmak’ istedikleri için yürüyüşü iptal ettiklerini duyurarak, “Yürüyüşün ana teması, hiçbir kamu kurumu ve siyasi parti desteği olmaksızın, tamamen siyasetin dışında, bir sivil toplum kuruluşu olarak derneğimiz gayretleri ile okulumuz mezunları ve Bafra halkı ile Cumhuriyet kutlaması yapmaktı. Amacımız bugüne kadar resmi devlet programı ya da siyasi partilerce yapılan yürüyüşlerden farklı bir program ile siyasetten uzaklaşarak belki de ilk defa sadece halkın katılımı ile Cumhuriyet Bayramı kutlamaktı. Bu sebeple hiçbir siyasi parti başkanı ya da teşkilatı yürüyüşe özel olarak davet edilmemiştir. Yürüyüşte protokol olmaması, bando eşliğinde, sadece Türk bayrakları ile Bafra halkının yürümesi planlanmış olup tüm hazırlıklar da bu ana fikir üzerine yapılmıştır. Yürüyüşe iki gün kala Memleket Partisi Genel Başkanı ve partililerin yürüyüşe katılacağı bilgisinin haricen edinilmesi üzerine ilgili parti yetkililerinden bilgi alma zorunluluğu doğmuş olup bu sebeple kendileri ile yapılan görüşmede dernek yönetimi ya da başkaca ilgililerce davet edilmedikleri ancak halka açık yürüyüşe katılacakları bildirilmiştir. Parti yetkililerine yürüyüşün genel özelliği, sivil ve siyasetten uzak bir yürüyüş yapılma amacı anlatılmak istenmiş ancak somut bir sonuca ulaşılamamıştır. Yaşanan bu durum karşısında, hiçbir siyasi partinin özellikle davet edilmediği yürüyüşe, sırf bir siyasi partinin genel başkan seviyesinde katılmasının yürüyüşün genel niteliğine ve bugüne kadar siyaset dışı çalışmalar yapmaya gayret göstermiş olan derneğimiz faaliyetlerine zarar vereceği kanaatine varılmıştır. Elinizde olmadan gelişen bu şartlar sonucunda, toplumsal birliktelik ve siyasetten uzak yaşama ve dernek faaliyetinde bulunma gayreti içerisinde olan dernek yönetimimizce yürüyüşün iptalinin daha doğru olacağı kanaatine varılmıştır. Bafra Anadolu Lisesi Mezunları Derneği tarafından Bafra’da belki ilk defa siyasetten uzak gerçekleştirilmesi amaçlanan Cumhuriyet Yürüyüşü bu sebeplerle derneğimizce alınan karar sonucunda iptal edilmiştir” açıklamalarını yaptı.

Dernekten yapılan açıklamada ayrıca, yürüyüşün iptali hususunda hiçbir siyasi ya da kamu baskısı altında olmadıkları söz konusu iddiaların gündemde kalması ve siyasi malzeme olarak kullanılma çabasından da rahatsız oldukları dile getirildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kaymakamlık ve dernekten ’yürüyüş iptali’ açıklaması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 43
User defaultYorum Id: 131587
30 Ekim 2021
22:37
  • Yorum Id: 131587
  • 30 Ekim 2021
  • 22:37

Ali ihsan bey isteyen yurur kimse kimseye yasak koyamaz kimseyi rahatsiz etmedikten sonra neyin pesindesin muharrem ince kaymakamimiza hakaret ediyor hadsiz diye hosuna gitmistur o lafi muharrem ince beye iade ediyoruz kendisidir hadsiz !!!

Cevap
  • Yorum Id: 131822
  • 03 Kasım 2021
  • 04:18

@yorumcu-131701 o senin gtlugun sen hwyirdir muharrem incenin avukatimisin ?

Cevap
  • Yorum Id: 131810
  • 02 Kasım 2021
  • 23:41

Lan g.t. sen misin avukatı kaymakam beyin.

User defaultYorum Id: 131577
30 Ekim 2021
21:41
  • Yorum Id: 131577
  • 30 Ekim 2021
  • 21:41

Bu alemde tek yalancı iftiracı olan sensin bafra haber. akarın kesilince herkese düşman oldun ali ihsan'ın notu: şerefsiz!

Cevap
  • Yorum Id: 131819
  • 03 Kasım 2021
  • 02:14

Abi elestirmek hakkin ama hakaret etmesen iyi olurdu hakliyken haksiz duruma dusersin abi bu memleket bizim bu kadar uclarda yasamamiza gerek yok daha buyuk sorunlarimiz var pandemi tir gibi gecti bu milletin ustunden cok insan iflas etti faziler uctu durum cok iyi deyil rabbim herkesin yardimcisi olsun.

Cevap
  • Yorum Id: 131811
  • 02 Kasım 2021
  • 23:43

Len tinnoş. senin akarın devam ediyor ellem. ıki de bir akar yorumu yazıyorsun. kesin kuyruk acısı var sende.

User defaultYorum Id: 131738
02 Kasım 2021
12:11
  • Yorum Id: 131738
  • 02 Kasım 2021
  • 12:11

O dernekte her siyasi görüşten insanlar var çok isabetli bir karar olmuş bunun nesi insanlara tuhaf geliyor anlamak çok zor bu açıklamaya da yalan demek böyle güzide bir derneğe yapılan bir hakarettir ne yani yürüyüş yapılsaydı dernek mi kapatılacak derneğimizi vermiş oldukları bu karardan dolayı tebrik ediyorum

Daha Fazla Yorum