BAFRA

Kaymakam Cevdet Ertürkmen’den Kötü Koku Yayan Fabrikaya Salı’ya Kadar Süre

 
 635
Kaymakam Cevdet Ertürkmen’den Kötü KokuYayan Fabrikaya Salı’ya Kadar Süre - Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra’ya yayılan kötü kokunun kaynağı Balık Fabrikasında inceleme yaptı ve yetkilileri sorun çözülmezse yasal işlem yapılacağı konusunda uyardı. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra’ya yayılan kötü kokunun kaynağı Balık Fabrikasında inceleme yaptı ve yetkilileri sorun çözülmezse yasal işlem yapılacağı konusunda uyardı. 

“Bafra'ya yayılan kötü kokunun kaynağı OSB'deki Balık Tesisi” manşeti ile gündeme getirdiğimiz konu üzerine Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Organize Sanayi Bölgesinde (Bafra OSB) toplantı düzenledi ve söz konusu fabrikada incelemede bulunarak, fabrika yetkililerinden 4 Kasım Pazartesi’ye kadar kendi arıtmalarının çalıştırılmaya başlanacağı sözünü aldı. 

Fabrikadaki incelemeye Kaymakam Ertürkmen ile beraber Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, SASKİ Daire Başkanı Ali Osman Yayla, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra OSB Müdürü Recai Akcer, Bafra OSB Yönetimi katıldı. 

#saski3# görevlilerinin de katıldığı incelemede, söz konusu fabrikanın endüstriyel atığını (arıtılmamış su) SASKİ’ye ait kanalizasyon sistemine saldığı görüldü. Fabrika yetkileri 3 Kasım Pazartesi’ye kadar süre isteyerek, fabrikanın arıtma sisteminin eksiklerinin giderilerek Pazartesi gününe kadar hazır hale getireceklerine dair söz verdi. 

Edinilen bilgiye göre, Salı günü tekrar kontroller yapılacak ve numune alınacak. Eğer kanalizasyon sistemine arıtılmamış su salındığı tespit edilirse, fabrikanın kanalizasyon sistemine su salma izni iptal edilecek. 

Öte yandan, Kaymakam Cevdet Ertürkmen’in Salı günü numuneler olumsuz çıkarsa fabrika hakkında yasal işlem başlatacağı öğrenildi. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kaymakam Cevdet Ertürkmen’den Kötü Koku Yayan Fabrikaya Salı’ya Kadar Süre içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0