GÜNDEM

Kaymakam Boyacı`dan Köylülere Arı Kovanı

 
 265
Kaymakam Boyacı`dan Köylülere Arı Kovanı - Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı Kolay Beldesi Kızılırmak İlköğretim Okulu, Kolay YİBO, Esençay Köyü İlköğretim Okulu ve Karakütük Köyünü ziyaret etti
Bafra Haber

 |  - Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı Kolay Beldesi Kızılırmak İlköğretim Okulu, Kolay YİBO, Esençay Köyü İlköğretim Okulu ve Karakütük Köyünü ziyaret etti

Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı Kolay Beldesi Kızılırmak İlköğretim Okulu, Kolay YİBO, Esençay Köyü İlköğretim Okulu ve Karakütük Köyünü ziyaret etti.

Ziyarete Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Kaymakamlık Yazı İşleri müdürü Necmettin Özel, İlçe Emniyet Müdürü Mahir Erol, İlçe Milli eğitim müdürü Ömer Yayla, İlçe Tarım müdürü Ahmet Dursun, Özel idare Müdür Vekili Yakup Tulum, Sosyal Yardımlaşma Müdürü Hasan İrer, Bafra Tarımını Destekleme Derneği Başkanı Nuraydın Saka ve Basın katıldı.

Okul Müdürleri ve yardımcılarından okul ve öğrenciler hakkında bilgi alan Ayhan Boyacı, gelecekte her birinin doktor, mühendis, sporcu ve bilim adamı olacak bilgi ve yapıya sahip çocuklarımızın her türlü imkânlarla donatılması gerektiğini söyledi.
Ardından Esençay Köyü halkıyla köy meydanında görüşen Kaymakam Boyacı, köylülerin arz ve taleplerini dinledi, Devletin imkanları dahilinde bütün ihtiyaçların karşılanacağını söyledikten sonra, çocuklara çikolata dağıttı.

 Daha sonra, Kaymakam Ayhan Boyacı ve beraberindeki heyet, Bafra Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve İlçe Tarım Müdürlüğü ortaklaşa hazırladığı proje dahilinde, 13 haneye 10 ar Kovan, toplamda 130 Arı Kovanı dağıtmak üzere Karakütük Köyüne gitti. Burada köylülerle görüşen Kaymakam Boyacı, Arı Kovanlarını teslim edilirken yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Karakütük köyümüzde 13 aileye 10 ar adetten toplam 130 Arı Kovanı dağıttık. Baframızda verilen arı kovan adedi 12.000’dir. Bafra’nın kapasitesi 25.000 deniyor. Hedefimiz, bana göre, 50.000 olmalıdır.”  Kaymakam Ayhan Boyacı, devam eden konuşmasında; “Sosyal Yardımlaşma ve Tarım Müdürlüğümüz ortaklaşa projeler üretmektedirler. Bugün burada dağıtılan kovanlar da bu projenin ürünüdür. Bizim de itici gücümüzle bu idealimize ulaşmış olacağız. Bu sebeple, emeği geçen bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Hayırlı, uğurlu, bereketli olsun. Bugün ayrıca hayırlı bir gün. Hıdırellez günü. Bu dağıtımın bu güne denk gelmesi de ayrıca bir sevinç vericidir. Köylümüze hayırlı olsun. Kazançları bereketli olsun.” dedi .

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kaymakam Boyacı`dan Köylülere Arı Kovanı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0