Bafra`nın Kavakpınar Mahallesi Ayvaz 1. Sokak`ta ikamet eden Mahalle sakinleri Medine Önder`e ait bahçe içerisinde dikili olan 50`den fazla kavak ağaçlarından dökülen polenlerden rahatsız olduklarını söyleyerek şikayetlerini bizim aracılığımızla yetkililere duyurdular.
Kavak ağacının yaydığı polen üzerine bizi haber yapmak için davet eden mahalle sakinleri kavak ağaşçalrında çok dertliydi. Dün mahallede 60 a yakın imza toplanarak Kavak ağaçlarının kesilmesi istendi.Bizlerde bu imzaları şahsi dilekçemiz ile beraber Kaymakamlığa sunacağız.
Mahalle sakinlerinden bir kaçı ile yaptığımız görüşmelerde ` sadece biz değil, bütün mahallenin bu ağaçlardan rahatsız olduğunu dile getirirken` Hasan Sayın adındaki Mahalle sakini şu sözleri ifade etti ` Ben kendim çok rahatsızım nefes darlığım var, bronşit hastasıyım. Torunlarımın hepsi bronşit oldu hep, bu ağaçlardan oluyor. Bu ağaçların kesilmesini istiyoruz ve sağlıklı yaşamak istiyoruz bu bahçe Medine Önder isimli bir komşunun 4 tane çocuğu var bahçeyi çocuklarına verdi ama hangisine verdi bilemiyorum. Biz bu ağaçlardan saçılan polenlerden 10 senedir berri çekiyoruz ama hala kestiremedik, ağaçların davasından mahkemelik bile olduk biz bu ağaçların yüzünden 25 senedir komşumuz ile konuşmuyoruz. Biz kesin dedikçe bunlar kesmiyorlar bunlar ölsün de bizim ağaçlarımız büyüsün diyorlar bunlar. Çocukmuş, torunmuş düşünmeyiz biz diyorlar ağacı büyüteceklermiş kış için odun yapacaklarmış, `odununu ben alayım` ne olacak sanki bizim burada sağlığımız tehdit altında. Ben cezaevi gibi evimi kullanıyorum sokağa çıkamıyorum. Evde Sevgi Sayın adında 2 yaşında torunum var bronşitli sprey şeklinde hava ilaçları var onları kullanmakta. Ben son olarak bu ağaçların kesilmesi için elimden geleni yapacağım çok rahatsız oluyoruz` diye konuştu.
Yenilendi.
Değiştir, Vazgeç!