BAFRA

Karamanlı Yazardan Bir Bafra Hikayesi: Tespih Tanelerinde Bafra

 
 3192
Karamanlı Yazardan Bir BafraHikayesi: Tespih Tanelerinde Bafra - Bafra Belediyesi'nin "Bir Bafra Hikâyesi" konulu hikâye yarışmasında 3. olan İbrahim Şaşma'dan Bafra'ya övgüler.
Bafra Haber

 |  - Bafra Belediyesi'nin "Bir Bafra Hikâyesi" konulu hikâye yarışmasında 3. olan İbrahim Şaşma'dan Bafra'ya övgüler.

Yazarımız Oktay Zerrin, "Bir Bafra Hikâyesi" konulu hikaye yarışmasında 3. olan Karamanlı İbrahim Şaşma ile internet üzerinden bir röportaj gerçekleştirdi. 

Şaşma, yarışmaya nasıl katıldığını, Bafra’ya olan ilgisinin sebebini açıkladı ve öyküsünden bir kısmı okurları ile paylaştı. 

Bafra Belediyesi'nin düzenlediği "Bir Bafra Hikâyesi" konulu hikâye yarışmasında 3. olan İbrahim Şaşma, Karaman'dan katılmasına rağmen Bafra'yı çok sevdiğini ve yarışmayı kazandığı için mutlu olduğunu söyledi.

Şaşma röportajda, şunları kaydetti:

Karaman ilinde yaşayan bir Karamanlı olarak; bu şehri görmüştüm, ancak uzun vadede şehirde kalmamış ve manevi derinliklerine inememiştim. Yine  de askerlik görevimi yaptığım bir şehri kaleme almak çok zor olmayacaktı benim için. Yaşanmışlıklarımla, yaşanmamışlıklar arasında kalarak Bir Bafra Hikâyesi konulu yarışmaya katılmak istemiştim.

Güzeldi, Karaman ilinde Bafra’yı kaleme alırken o şehrin sokaklarında dolaşmak, o şehri yeni baştan solumak gerçekten güzeldi. Yazarken daha bir sevdim Bafra’yı. Yağmurlarının serinliği geldi haneme.

Şöyle bir paragraf geçiyordu öykümde. “Öpüp alnıma götürdüğüm bir ekmeğin tadında sevmiştim bu şehri. Dudaklarıma değecek bir katre su gibi. Issız gönlüme isabet eden davudi bir sesleniş, dervişçe bir hu gibi. Avuçlarına Kızılırmak'ın kına yaktığı bu şehirde, zarafet ve letafet ile bezenmiş bir kalbin sahibine, ehl-i aşka, zamanın tanığına ve medeniyetler otağına koşulsuz teslim olduğumu biliyordum. Çünkü ben bu müştak bakışlı, göğsü tarihten simli sırmalı, nakışlı şehri çok seviyordum.”

Böyle başlamıştım Bafra konulu öyküme. Yazarken Bafra'da idim sanki. Uzaktan seyrediyormuşum gibiydim. En güzelini yazmalıydım. Ki yazarken ben değil, Bafra kazanmalı ve günyüzüne çıkmamış güzellikleri ön plana çıkarılmalıydı. Bu minvalde yüreğim kalemim şu sözlerle kağıda değiyordu:

“Doğup büyüdüğüm, çocukluk ve gençlik yıllarımı en duru halimle yaşadığım Bafra, cümle hüznüme ve sevincime şahitlik etmişti.  Hayatı burada tanımıştım ben. Pazar günü demek, babamın elinden tutup fırına pide yaptırmaya gitmek demekti. Bana Gençlik Caddesi'nden, Ballıbaba Dondurması alması için babamı çekiştire çekiştire; külahların gölgesinin altına götürmek demekti. Sokaklarını ağır ağır adımlarken; kendimi gökyüzüne yakın bulduğum bu şehirde, Çetinkaya Köprüsü’nün tam ortasında şair olduğumun farkına varırdım.”

Şaşma, yarışmada üçüncülük ödülü almaktan dolayı onurlandığını belirterek, "Böyle bir minvalde katılmış olduğum bu yarışma neticesinde üçüncülük ödülü almak beni haliyle onurlandırdı. Bu vesile ile asıl ödülümün Bafra'yı yeni baştan görmek olacağını düşünüyorum." dedi.

Röportajın sonunda Bafralılara selam ve sevgilerini ileten Şaşma, yarışmayı tertipleyen Bafra Belediyesine,  destek veren diğer kurumlara, tüm Bafra ve Samsun'a ve röportajı gerçekleştiren Oktay Zerrin'e teşekkür etti.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Karamanlı Yazardan Bir Bafra Hikayesi: Tespih Tanelerinde Bafra içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 7
User defaultYorum Id: 192025
20 Ekim 2023
13:59
  • Yorum Id: 192025
  • 20 Ekim 2023
  • 13:59

Kızılırmak'ın kınay yaktığı bu şehir... gerçekten çok anlamlı yaşanmışlık kokan bir söz öbeği. eşimin gelinliğini, kızımımız evlilik heyecanını, oğlumun sünnet mutluluğunu , anamı , babamı, abimi yitirdiğim insanları herşeyi bir anda gözümde canlandırdı. kızılırmak çetin kaya köprüsü bafralı olupta anılarında olmayan yoktu o şamlı kemer köprü

User defaultYorum Id: 191904
18 Ekim 2023
21:00
  • Yorum Id: 191904
  • 18 Ekim 2023
  • 21:00

Yorumları ile tebriklerini ileten değerli yüreklere gönül dolusu selamlarımı yolluyorum

Cevap
  • Yorum Id: 191998
  • 19 Ekim 2023
  • 23:42

Bafrayi güzel anlattıgin için çok teşekkürler güzel kardeşim bafrali olmayan birinden bafrayi dinlemek iyi yönlerini anlatmak gurur verici allah yolunu bahtını açık etsin inşallahh

User defaultYorum Id: 191968
19 Ekim 2023
16:14
  • Yorum Id: 191968
  • 19 Ekim 2023
  • 16:14

Bafrayi böyle güzel anlattığı için karamanlı ibrahim beye cook teşekkur ediyorum iyi güzel yönlerini duymak iyi geldi baframin bafra pidesi bafra nokuluda efsane lezzetlerdir abi da bahsettin mi yazindaa

Daha Fazla Yorum