BAFRA

Kaplan’dan O Basına: Yalakalık Olsun Diye…

 
 5101
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Belediyesi Ekim Ayı olağan Meclis toplantısında söz alan MHP Meclis üyesi Recep Kaplan, çekimser oy verdikleri kararı “Bafra Belediye Meclisinde çekimser oy ayıbı başlıklı bir yazı ile eleştiren BRT Haber Editörünü sert bir dille eleştirdi. 

Eylül Ayı Belediye Meclis toplantısında, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, 1994 yılında yapılan imar uygulaması sonucu imar yoluna isabet eden ve yer sahibi ile mahkemelik olunan 2 katlı eski bir binanın enkazına 150 bin lira ödemek için meclisten yetki istemiş, 

Bazı Meclis üyeleri, söz konusu evin Samsun Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde olduğunu ve Bafra Belediyesine açılan davanın ret edilip, talebin Samsun Büyükşehir Belediyesine yapılması gerektiğini belirtmişti. 

Teklif, Önder Fatih Şenol’un ret, Kübra Ülkü Can, Recep Kaplan, İsmail Bekar, Recep Mutlu’nun çekimser oyuna karşılık diğer meclis üyelerinin kabul oyu ile kabul edilmişti. 

BRT Haber’de ise Editör imzası ile çekimse oy verme “Halk sizi seçerken Çekimser kalın diye oy vermedi. Bafra’ya yapılacak herhangi bir proje, Bafra ve Bafra halkı için ya iyi bir şeydir ya da kötü bir şeydir. Sizin de yapmanız gereken şey aşikâr ortada Ya evet demek, ya da hayır. Her yapılan güzel şeye çekimser kalmak vatandaşın oyuna ihanet etmektir.” sözleri ile eleştirilmişti. 

MHP Meclis üyesi Recep Kaplan, yazıyı ve yazarını ağır bir dille eleştirdi ve gazetecilik dersi verdi. Yazarı, hataları yazmamakla, birilerine yalakalık yapmakla itham etti. 

#recep-kaplan0#’ın konuşmasının satırbaşları şu şekilde:

Geçen ki oylamada çekimser oy verdik. Şimdi belediyede de burada da defalarca söyledik, 2024'e kadar Bafra’nın şehremini belediye başkanıdır.  2024'e kadar da şehremini uyarmak, yaptığı işlerde yardımcı olmak Belediye Meclisi’nin görevidir.

Kanunun bize verdiği 3 tane yetki vardır. Evet, hayır, çekimser. Geçen toplantıda neden çekimser verdiğimizin hukuk komisyonu üyesi avukat arkadaşımız burada açıklama yaptı. Ama yerel basında, “İttifaka aykırı çekimser oy verilir mi” Şimdi arkadaşlar basın dediğin doğruyu yanlışı her şeyi ile yazar. Ama basın ne yapmış. Ben daha bir sefer -kimse peygamber değil hata da yapabilir. Ama bu hatayı yazdığını görmedim ne hikmetse. 

Ağır konuşmak istemiyorum çünkü hepsi bizim arkadaşımız yüz yüze bakıyoruz. Ben 60 küsur yaşındayım. Kanunun verdiği çekimser oy ne demek ret ne demek evet ne demek iyi bilen bir insanım. 

Şimdi basına sadece gündem olsun diye MHP'yi karalamak veya çekimser oy veren arkadaşları… Ben burada çünkü defalarca Biz ittifakız, ittifakın kuralları var dedik. Hiçbir zaman da ittifaka haykırı bir iş yapmadık. Aldığımız grup kararlarına uyduk. MHP grup kararı almıştır, şahsım olarak grup kararına uyumuşumdur. Ama grup kararı alınmayan hiçbir yerde özgür irademi kullanmışımdır. Çünkü grup kararına uyarız. Ben o kadar uyumasam da alınan kararında oy çokluğu ile alındığı için o karara uyumuşumdur. Ama burada birilerine yalakalık olsun diye basında MHP'yi kötülemek çekimser veren arkadaşların çekimser verme nedenimizi açıklamamıza rağmen başka yere çekmek çok yanlıştır. Bu sebepten o basın yazan arkadaşın hakkaniyetle yazı yazmasını tavsiye eder teşekkür ederim.

Sayın başkanım Ben size bu konuda bir şey demiyorum. Sadece basın şudur: Burada neden çekimser oy verdiğimizi toplantı bittikten sonra dışarıda sorarsa cevap veririz ama sormadan haber yapılmaz. Ben iktidarın doğru yaptığı bir şeye evet oyu vermişimdir ama kafama uymayan şeylere de evet oyu vermem. Ama şimdi Milliyetçi Hareket Partisi bir grup kararı alırsa şahsım olarak grup kararına uyarım. İstişare yapılmış istişarede oy çokluğu bir karar alınmış bu karara ben uyumak mecburiyetindeyim. Ama istişare ile grup kararı alınmamış olunsaydı oturup MHP belediye meclis üyeleri hür iradesi ile verirdi. Ama bunu kalkıp çekimser dememizin sebebi hukuk komisyon üyesi arkadaşımızda anlatmasına rağmen şimdi öyle bir şey yazmışlar ki haberi okuyunca alakası yok daha değişik cevap verecek.

Hamit kılıç: ama o meclis dışında bir konu

Recep Kaplan: 

Hayır, ben ona cevap verme babında söylüyorum. Bu mecliste geçtiği için. Yani kimse peygamber değil, hata da yapabilir. Hep sizin aleyhinize yazanı da kınıyorum,  hep doğru diyeni de kınıyorum. Yani haberleşme basın demek vatandaşa doğruyu anlatmak demek. Gelip bana sorsaydın veyahut da grup başkanına, ya da çekimser oy veren arkadaşlara sorulsaydı. Niye ret veriyorsunuz sebebi ne diye sorulması lazımdı. Ama hiç bizimle konuşmadan hiçbir arkadaşımızla konuşmadan böyle kafasına göre yazı yazmak abes Ben bunu anlatmak istedim Teşekkür ederim.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kaplan’dan O Basına: Yalakalık Olsun Diye… içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 20
User defaultYorum Id: 104235
10 Ekim 2020
10:38
  • Yorum Id: 104235
  • 10 Ekim 2020
  • 10:38

20 yıldır ordasın recep ne hayrını gördük. akparti ile yiyorsunuz bafrayı

User defaultYorum Id: 104169
09 Ekim 2020
07:25
  • Yorum Id: 104169
  • 09 Ekim 2020
  • 07:25

En ilginç brt haberi takip edenlere şaşıyorum abi adam çayocağında duyduğu şeyi haber yapan bir adam herkes ekmek derdinde omurgalı gazeteci olmak zor.

User defaultYorum Id: 104166
09 Ekim 2020
06:03
  • Yorum Id: 104166
  • 09 Ekim 2020
  • 06:03

Bunları bohtacı duymasın

Daha Fazla Yorum