BAFRA

Kamu Binasında Kanuna Aykırı Reklam: İyi Parti Şikayetçi Oldu!

 
 1626
Kamu Binasında Kanuna AykırıReklam: İyi Parti Şikayetçi Oldu! - İYİ Parti Bafra ilçe Başkanlığı, Bafra Belediyesine ait  kültür merkezi duvarına asılan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’a ait pankartların kaldırılması için ilçe seçim kuruluna başvurdu.
Bafra Haber

 |  - İYİ Parti Bafra ilçe Başkanlığı, Bafra Belediyesine ait  kültür merkezi duvarına asılan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’a ait pankartların kaldırılması için ilçe seçim kuruluna başvurdu.

İYİ Parti Bafra ilçe Başkanı Aydoğan Yılmaz, Bafra ilçe Seçim Kuruluna dilekçe ile başvurarak AK Parti Bafra Belediye Başkan adayı Hamit Kılıç’a ait pankartların Bafra Belediyesine ait Kültür Merkezinin duvarından kaldırılmasını kaldırılmasını talep etti. 

Pankartlar, geçen hafta düzenlenen AK Parti aday ve proje tanıtım toplantısı öncesinde asılmış ancak üzerinden bir hafta geçmesine rağmen kaldırılmamıştı.

13 Ocak Çarşamba günü yapılan şikayet ile ilgili henüz bir yaptırım uygulanmadı.

İşte Aydoğan Yılmaz’ın şikayet dilekçesi:

BAFRA İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA

Siyasi partiler ve adayların seçim başlangıç tarihinden propaganda bitim tarihine

kadar 298 sayılı kanunun izin verdiği ölçüde afiş ve pankart asabileceği hususu açık

olmasına rağmen, Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Başkanı Adayı ve Meclis Üyesi

Adaylarına ait afiş ve pankartlar kamu kurumu olan Bafra Belediye Kültür Merkezi binasının dört bir yanına asılmıştır.

298 sayılı kanunun 61. Maddesi; "Seçimin başlangıç tarihinden oy verme gününü

takip eden güne kadar siyasi partiler, bağımsız adaylar, herhangi bir kurum veya kuruluş ya da vatandaşlar tarafından, bu Kanunda belirtilen yerler dışında, siyasi ilan ve reklam içeren afiş, poster, pankart veya parti bayrağı gibi malzemelerin asılması, yapıştırılması veya teşhiri yasaktır. Aksi halde, bu ilan ve reklamlar kaldırılır ve masrafları ilgilisinden tahsil edilir.

Bu maddede belirtilen yasaklarla ilgili işlem yapma yetkisi, seçimin başlangıç

tarihinden oy verme gününden önceki otuzuncu güne kadar mülki makamlara, son otuz gün içinde ilçe seçim kurullarına aittir."

İlgili mevzuat ve yukarıda izah edilen nedenlerle, Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye

Başkan Adayı ve Meclis Üyesi Adaylarına ait afiş ve pankartların Bafra Belediyesi Kültür Merkezi Binasından kaldırılması ile gerekli işlemlerin ivedi olarak yerine getirilmesini talep

ederiz. 13.03.2024


Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kamu Binasında Kanuna Aykırı Reklam: İyi Parti Şikayetçi Oldu! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 30
User defaultYorum Id: 209974
19 Mart 2024
11:29
  • Yorum Id: 209974
  • 19 Mart 2024
  • 11:29

Hamit hamit güle güle kurtulmamıza az kaldı senden

User defaultYorum Id: 209770
18 Mart 2024
09:03
  • Yorum Id: 209770
  • 18 Mart 2024
  • 09:03

Akp her zamanki gibi kural etik gözetmeden çalışmalarına devam eder bu yıllardır böyle devam etmiştir. bundan haricinde bir beklentiye girmek hata olur. lafa gelince dindar olduğunu dile getirip sonrasında da din ile alakası olmayan davranışları bu ülkede yıllarca akp öncülüğünü yapmıştır. yazık günah

User defaultYorum Id: 209719
17 Mart 2024
14:49
  • Yorum Id: 209719
  • 17 Mart 2024
  • 14:49

Iktidar meclis uyesi ne yapar? başkanın yetişemediği vakıf olmadığı konularda belediyenin çıkarları doğrultusunda kendi uzmanlığı ve ya tecrubesine takiben pozitif hamleler yapar değil mi? bu eyüp sabbbri şahin 3 dönemdir akp meclis uyesi; bknz hayvan pazarı peşkeş çekilmiş, mezbahane yine peşkeşte.. yahu bu iki birim madem kar etmiyordu bu ihalesini alan adamlar keriz mi bunca yıldır işletiyor??? zaten büyükşehir yasası gecince apar topar emekli olmamış mıydın sen? kimden ne bekliyoruz değil mi? bu verdiğim örnek ak partinin yanlış adamlarla yürümesine bırebır kanıttır. utanmadan bir de hala aday oluyor. bafraya sadece 1 tane yararını göster 1 tane???

Daha Fazla Yorum