BAFRA

Kadim Bafra Anonim Şirketi Bafra Belediyesine Hibe Edildi

 
 1540
Bafra Haber

 | Bafra haber - AK Parti Bafra Belediye Meclis üyesi Bünyamin Kurt’a kurdurulan Kadim Bafra Anonim Şirketi Bafra Belediyesine hibe edildi. MHP Belediye Meclis Üyesi Recep Kaplan, Bu şirket devreye girdiği an şaibe olacağını iddia etti, Başkan Hamit Kılıç ise bizim olduğumuz yerde yanlışa müsaade etmeyiz şeklinde cevap verdi, İsmail Bekar ise Bakanlık denetimden mi kaçıyorsunuz diye sordu.

Bafra Belediyesi 2020 Şubat Ayı Meclis toplantısında, AK Parti Belediye Meclis üyesi Bünyamin Kurt’a kurdurulan, Kadim Bafra İnşaat Organizasyon Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin tüm hisselerinin tamamının hiçbir bedel ve şart talep edilmeden, Bafra Belediyesine hibe edilmesi ve bu şekilde bağışlanan şirketin belediye adına, hibe alma hususunda Belediye Başkanı Hamit Kılıç’a yetki verilmesi görüşüldü.

Kadim Bafra Şirketinin Bafra Belediyesine hibesi il ilgili dilekçe okundu. Ardından önce görüşlerin alınmasına sonra komisyona sevkinin oylanmasına karar verildi. 

MHP adına Av. Kübra Ülkü Can şirket ile ilgili soruları gündeme getirdi ve Başkan Hamit Kılıç bu sorulara cevap verdi. 

Görüşmeler esnasında İYİ Parti Belediye Meclis üyesi İsmail Bekar, “Belediye yeni şirket kursun, niye ben başkasının şirketini devralıyorum ki” diye sordu, bu soruya MHP’li Av. Kübra Ülkü Can, “Belediyenin şirket kurması bakanlar Kurulunun iznine tabi olduğu için” cevabını verdi. Bekar bu cevap üzerine, “O zaman Bakanlar Kurulundan kaçıyoruz öyle mi” diye itiraz etti. 

İsmail Bekar, Meclis toplantısı sonrası bu sözlerine, “Meclisin denetiminden kaçınmak için şahsa şirket kurduruyorlar” şeklinde açıklık getirdi.

Bafra’nın şirkete ihtiyacı olmadığını, şirket devreye girdiği an şaibe olacağını belirten MHP Meclis üyesi Recep Kaplan kaygılarını şu şekilde dile getirdi: “Benim için önemli olan dinamiti yol yapımında kullanırsan çok iyidir. Ama dinamiti adam öldürmede kullanırsan çok kötü bir şey. Bunun örneği şimdi siz bir yönetim atayacaksınız buraya. Peşinden çünkü şirketin mali bilançosu ihale aldıkça çıkacak genel müdür atayacaksınız. Peşinden bu şirketin Belediye denetlemediği için belediyenin dışında bir muhasebeci tutacaksınız.  Mali Müşavir olacak. Bafra gibi bir yerde bu tip bir şirkete ihtiyaç yok başkanım. Bunu ben samimi söylüyorum. İki tane iş yaptınız Bafra’da güzel bir ön plana geçtiniz. Ama bunu miladı olarak bugünden sonra bu şirket alındıktan sonra şirketin borcu harcı için demiyorum alındıktan sonra başınıza sıkıntı açacak. Ben fazla konuşmak istemiyorum ama Bafra’nın şirkete ihtiyacı yok. Bu şirket devreye girdiği an şaibe olacaktır.  Siz de bu şaibe altından çıkamazsınız.” 

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise yeni kurulan Anonim Şirket ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Bu şirket vasıtasıyla biz Bafra'yı çok daha tasarruflu ve güzel bir şekilde idare edeceğiz. Bizim olduğumuz yerde Allah'ın izni ile hiçbir şekilde yanlış bir şeye müsaade etmeyiz. Bunu zaten herkes de biliyor. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda bunu sergiledik. Bizim bütün amacımız bu şirket marifetiyle Bafra Belediyesi daha tasarruflu bir hale getirmek, Bafra Belediyesini daha iyi yönetmek. Bu şirket ile ilgili kafanıza takılan herhangi bir konu olduğu zaman ben açık yüreklikle meclis dâhil cevaplamaya hazırım. Çünkü bizim yapacak çok işimiz var. Biz iş yapmaya talip olduk. Tatbikî şirket olmadan da yapılır ama biz şunu biliyoruz ki, şirket olduğu zaman çok daha fazla manevra kabiliyeti yüksek bir belediye ortaya çıkacak. Çünkü bu bütün belediyelerimizde hemen hemen var. Hele de Bafra gibi nüfusu 150 bin, Türkiye'nin çok önemli bir ovası, işsizliğin bir nevi olduğu yerde bizim bu problemlere çözüm üretmemiz için mutlaka bir şirket marifetine ihtiyacımız var. Eğer bir yanlışımız olursa bizi düzeltin.” 

Görüşlerin ardından talebin Hukuk ve Bütçe Komisyonlarına sevki oylandı. Komisyonlara sevk oy birliği ile kabul edildi. Komisyonların görüşmesi amacı ile Meclise ara verildi.

Komisyonlarda talep, MHP’nin 2 evet, 1 çekimser oyu ile kabul edildi ve Meclisi onayına sunuldu. 

Bafra Belediye Meclisi, Kadim Bafra Anonim Şirketinin Bafra Belediyesine hibe edilmesini, hibe alma hususunda Belediye Başkanı Hamit Kılıç’a yetki verilmesini; MHP’nin, 3 ret, 2 çekimser, 2 evet; İYİ Parti’nin 1 evet, 2 ret; CHP’nin 1 ret ve AK Parti’nin oyları ile kabul etti. MHP’den Naci Sürmeli ve Hakan Aytünür, İYİ Parti’den de Recep Mutlu evet oyu kullandı. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kadim Bafra Anonim Şirketi Bafra Belediyesine Hibe Edildi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0