BAFRA

İyi Parti’nin Meclis Üyesine İlçe Seçim Kurulu Karar Verecek

 
 3509
İyi Parti’nin Meclis Üyesineİlçe Seçim Kurulu Karar Verecek - Vefat eden İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Recep Mutlu’nun yerine sıradaki İYİ Parti Meclis üyesi gelecek. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Vefat eden İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Recep Mutlu’nun yerine sıradaki İYİ Parti Meclis üyesi gelecek. 

Recep Mutlu’nun vefatı üzerine İYİ Parti Belediye Meclis üyeliğine sıradaki İYİ Parti Meclis üyesi adayı Hikmet Balakçı’nın gelmesi bekleniyor. 

2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanunun “Belediye ve il genel meclisi yedek üyelerinin asıl üyeliğe getirilmesi” başlıklı 28. maddesinde de; İl genel meclisi üyeliklerinde, herhangi bir sebeple boşalma olduğu takdirde vali, belediye meclisi üyeliklerinde boşalma olduğu takdirde ise, belediye başkanı beş gün içerisinde meclise katılacak yedek üyelerin adını yetkili seçim kurulundan sorar ve üç gün içerisinde adı bildirilen üyeyi davet eder. Bu suretle davet edilen üye, kalan süreyi tamamlar.” ibaresi yer almakta

Kimin belirleneceği ile iliği olarak da https://mevzuattakip sitesinde şu bilgiler paylaşıldı:

Normal belediyelerde; mecliste boşalma halinde, yedek listedeki üyeler dikkate alınarak çağrılacaktır. Diğer bir ifade ile normal belediyelerin meclislerinde bir boşalma olması halinde, boşalan üyelik hangi siyasi partiye ait ise, davet edilecek yedek üye de aynı siyasi partiden olacaktır.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İyi Parti’nin Meclis Üyesine İlçe Seçim Kurulu Karar Verecek içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0