BAFRA

İşverenler Dikkat! 1 Temmuz 2020’de Zorunlu Hale Gelecek

 
 8710
İşverenler Dikkat! 1 Temmuz2020’de Zorunlu Hale Gelecek - Sponsorlu - 1 Temmuz 2020’de İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Kanunu 50 Çalışan altındaki “Az Tehlikeli Sınıfı” ve KAMU Kurumlarını da Kapsayacak.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Sponsorlu - 1 Temmuz 2020’de İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Kanunu 50 Çalışan altındaki “Az Tehlikeli Sınıfı” ve KAMU Kurumlarını da Kapsayacak.

2013 yılı itibariyle, OSGB’lerden (ortak sağlık güvenlik birimi) iş sağlığı ve güvenliği hizmeti alma ya da iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu tüm işverenleri ve çalışanları kapsayarak uygulanmaya yasal olarak başlamıştı.

Ancak sadece 50’den az çalışanı olan az tehlikeli sınıftaki iş yerleri ve kamu kurumları 2016 yılına kadar muaf tutulmuştu ve yasal zorunluluğu 2016 yılına ertelenmişti. 2016 yılında yürürlüğe giren bu zorunluluk 15 Temmuz hain darbe girişimi ve beraberinde yaşanan diğer sıkıntılardan ötürü devletimiz öncelikle 01/07/2017 sonrasında ise 01/07/2020 tarihine ertelemiştir.

01/07/2020 tarihi itibariyle az tehlikeli ve kamu kurumlarının da yasal zorunluluğu başlamasıyla birlikte, 2013 yılında yürürlüğe giren 6331 sayılı yasa gereği artık tehlike sınıfı gözetmeksizin 1 çalışanı da olan her işletme ya bünyesinde iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi bulunduracak ya da biz OSGB (ortak sağlık güvenlik birimi)  firmaları gibi firmalardan bu hizmeti alacak.

BAKAN OSGB OLARAK 5 SENEYİ AŞKIN SÜREDİR SAMSUN ve ÇEVRE İL/İLÇELERDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEKTÖRÜNDE UZMAN VE TECRÜBELİ KADROMUZLA müşterilerimizin “iş sağlığı ve güvenliği” konusundaki ihtiyaçlarına güçlü bir çözüm ortağı olmak ve Türkiye’nin geleceği için; Sağlıklı ve güvenli iş yerlerinin oluşması, iş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenebilmesi için toplumda bu yönde bir iş bilincinin ve kültürünün yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak için kalite bilincimizle hizmet vermekteyiz…

DETAYLI BİLGİ: 

FURKAN BAKAN: 0 533 923 29 11

EMAİL: [email protected]

www.bakanosgb.com

Adres: Hacınabi Mah. Tütün Mağazaları 1.Sk No.1 Bafra/Samsun

NOT: Tehlike sınıfınızı sahip olduğunuz nace kodu sayesinde öğrenebilirsiniz. Az tehlikeli sınıftaki işletmelere örnek verecek olursak: Eczaneler, Lokantalar, Oteller, Okullar, Yurtlar, Perakende Mağazalar, Marketler, Apartmanlar, Büroda hizmet verenler (avukatlar, muhasebeciler, gümrükçüler, emlakçılar, reklam ajansları…)

Bafranın haberi, bafra