BAFRA

İstanbul Sancaktepe’de Samsun Rüzgarı Esti

 
 1664
İstanbul Sancaktepe’de Samsun Rüzgarı Esti - Haber İlan - Anadolu Sadef ve Sancaktepe Samsunlular Derneği, Samsun vatanına sahip çıkıyor programı ile gönüllere taht kurdu.
Bafra Haber

 |  - Haber İlan - Anadolu Sadef ve Sancaktepe Samsunlular Derneği, Samsun vatanına sahip çıkıyor programı ile gönüllere taht kurdu.

İstanbul Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’nün çok önem verdiği projelerinden birisi olan Hemşehri Buluşmaları programları takdir üstüne takdir görerek devam ediyor.

Bunlardan en sonuncusu ise Sancaktepe Recep Tayyip Erdoğan kültür merkezinde Anadolu SADEF ve Sancaktepe Samsunlular Derneği Genel Başkanı Halit Katı ve yönetiminin, ana teması ’’SAMSUN VATANINA SAHİP ÇIKIYOR’’ olan programı ise geceye ayrı bir damga vurdu.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Sunuculuğunu tüm Samsunluların programlarında görev alarak gecenin güzel geçmesini sağlayan profesyonel sunuculara taş çıkartan Samsunlu hemşerimiz İsmail Şahin yaptı.

Programda yine Samsun’un yetiştirdiği müthiş bir ses Sami Korkmaz söylediği türkülerle, şarkılarla programa ayrı bir hava kattı.

Programda ilk olarak Anadolu SADEF ve Sancaktepe Samsunlular Derneği Genel Başkanı Halit Katı hemşehri gecesinde yaptığı konuşmada şunları söyledi: ’’Herkese hayırlı akşamlar diliyorum. Kuvayi Milliye Başkentinin, Samsun’un güzel insanları hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz. Sizler her biriniz Samsun’un bağrından çıkan yiğit insanlarsınız. Samsun kurtuluş meşalesinin yandığı varoluş sebebimizin olduğu, güneşin doğduğu bir şehirdir. Bizler ve siz değerli hemşehrilerim Samsunlu olmaktan gurur ve şeref duymaktayız. Bizlerin bu akşam burada toplanmamıza sebep olan Sancaktepe Belediye Başkanımız Şeyma Döğücü Hanımefendiye en kalbi şükranlarımızı sunmak isterim. Samsunlular hep ilkler şehridir. 

Bu gece bizler için apayrı bir duygusal gecede oldu. Sancaktepe Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde 1500 kişilik Sancaktepe Samsunlular buluşmasında 34 Engelli özel çocuğumuzun aileleri ile birlikte bizlerle bir araya gelmesi duyguların en güzeli olmuştur. Bu gece ayrıca 1500 kişiye yemek ikramımız dışında geleneksel keşkek sunumumuz da olmuştur. Programımız hafta içi olmasına rağmen salon hınca hınç dolmuş çoğu kişide ayakta kalmıştır. Programımızın ana teması, ‘’SAMSUNLULAR VATANINA SAHİP’’ çıkıyor olmuştur. 

Samsunlular bizler dahil vatanına, bayrağına, milletine ve devletimize ne kadar düşkün olduğumuzu tarihi her döneminde bunu ispatlamıştır. Ve her daim ispatlamaktan geri durmayacağımızı belirtmek isterim. 

Bu salonu doldurarak bizleri onurlandıran tüm hemşerilerimize ve davetlilerimize teşekkür ediyorum. Bizlere daima imkan sağlayarak yanımızda olan Sancaktepe Belediye Başkanımız Sayın Şeyma Döğücü Hanımefendiye saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.’’ 


Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Komisyon Üyesi Hüseyin Eroğlu yaptığı konuşmada, “Anadolu Sadef Samsun Dernekleri Federasyonu Samsun Programına Katılım sağlamaktan büyük gurur duydum. 

Anadolu Sadef Samsun Dernekleri Federasyonu ve Sancaktepe Belediyesi ile birlikte organize edilen Samsun gecesine katılarak Ak Parti İstanbul İl Başkanımız Sayın Osman Nuri Kabaktepe’nin selam ve sevgilerini iletmek istiyorum.

Geniş katılımın yapıldığı İstanbul da yaşayan Samsunlu hemşehrilerimiz başta olmak üzere Türkiye ve Dünya sathında yaşayan Samsunlu hemşehrilerimizin dün olduğu gibi Bayrak İçin, Ezan İçin, Vatan İçin, İstikbal için bir olacağımızı, iri olacağımızı, diri olacağımızı ve hep birlikte Türkiye olacağımızı belirterek yüksek sesle ifade ettiler.

Anadolu SADEF ve Sancaktepe Samsunlular Derneği Genel Başkanı Halit Katı ve yönetim kuruluna şükranlarımızı arzediyorum.’’ dedi.

Daha sonra ise SAMKON Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı birlik ve beraberlikle ile ilgili yaptığı konuşmanın ardından,’’ Sancaktepe Belediye Başkanlığınca düzenlenen “Hemşehri Buluşmaları” temalı programa yönetim kurulu üyelerimiz  ile birlikte katılım sağlamkatan çok mutluyuz.

Programın oluşumunda ve hazırlanışında büyük emek sarfeden Anadolu SADEF ve Sancaktepe Samsunlular Derneği Genel Başkanı Halit Katı ve yönetim kuruluna ve teşekkür ediyorum.

Sancaktepe Belediye Başkanı Sayın Şeyma Döğücü Hanımefendiye, bu tür organizasyonları düzenlediği ve hemşehrilerimizle bizleri buluşturduğu için şükranlarımızı sunmak isterim. Program sunuculuğunu yapan hemşerimiz Sayın İsmail Şahin’e, hemşehrimiz Türk Halk Müziği sanatçısı Sayın Sami Korkmaz’a da katkıları nedeniyle teşekkür ederim.’’ dedi.

Diğer konuşmacıları birlik ve beraberlik mesajların vererek yaptıkları konuşmaların ardından plaket sunumuna geçildi.

Plaket sunumunun ardından geleneksel yemeklerimizden olan Keşkek dağıtımı yapıldı.

Geceye Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Ak Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar, Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Komisyon Üyesi Hüseyin Eroğlu, MHP Tuzla İlçe Başkanı Aslan Ali Baş, MHP Kağıthane İlçe Başkanı Şafak Taşdemir, SAMKON Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı, SAMKON Genel Başkan Yardımcısı, Anadolu SADEF ve Sancaktepe Samsunlular Derneği Genel Sekreteri, İstanbul Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi İbrahim Deniz, federasyon başkanları ve federasyona bağlı dernek başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. 

Haber: Abdullah Özdemir

Bafranın haberi, bafra

 MHP
  • BafraHaber Yorum
  • İstanbul Sancaktepe’de Samsun Rüzgarı Esti içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 1
User defaultYorum Id: 165388
19 Aralık 2022
12:41
  • Yorum Id: 165388
  • 19 Aralık 2022
  • 12:41

Bafraya kim sahip çıkıyor ?