İMKB Şehit Erol Haspulat Yatılı Bölge Ortaokulu, Bafra'da turnuvaya katılan 7 takım arasında ilçe birincisi olarak Bafra İlçesini Samsun müsabakalarında temsil etmeye hak kazanmıştı.
Samsundaki müsabakalarda rakiplerini dize getiren İMKB Şehit Erol Haspulat Yatılı Bölge Ortaokulu grubundan birinci olarak çıkıp ilk üçe girmişti. Bafra İMKB Şehit Erol Haspulat Yatılı Bölge Ortaokulu, Atakum Kamalı Ortaokulu, Çarşamba Çınarlı Ortaokulu son olarak aralarında il birinciliği için mücadele etti.
Mücadele neticesinde finalin Adı İMKB Şehit Erol Haspulat Yatılı Bölge Ortaokulu ve Çarşamba Çınarlı Ortaokulu oldu.
Birincilik maçı tam anlamıyla izleyicilere voleybol keyfi yaşattı. Dostluğun, karşılıklı centilmenliğin ve sporun güzellikleri sahaya yansıtıldı. Fizik ve kadro açısından oldukça üstün olan Çınarlı Ortaokulu ilk seti kazandı.
İMKB Şehit Erol Haspulat Yatılı Bölge Ortaokulu ikinci set azmi isteği ile skoru dengelemeyi başardı. Üçüncü seti yine Çınarlı Ortaokulu kazandı. İki oyuncusunun sakatlanmasına rağmen İMKB Şehit Erol Haspulat Yatılı Bölge Ortaokulu maçtan kopmadı dördüncü seti alarak durumu eşitledi. Ancak yaşamış olduğu sakatlıklardan dolayı ne yazık ki son set rakibine yenilerek turnuvayı ikinci olarak tamamladı.
İMKB Şehit Erol Haspulat Yatılı Bölge Ortaokulu Yıldız Erkek Voleybol Takım Kadrosu , "1- Kaptan Gökhan Kör, 2- Fırat Kumaş, 3-Ali Dursun, 4-Osman Öğütçü, 5-Emrulah Tekin, 6- Ogün Kumaş, 7-Kerem Gün, 8-Yasin Olgun, 9-Mehmet Şahin, 10-Mustafa Yavuz ; Antrenörler Okan Haydaroğlu ve Özyurt Perçin ; İdari Temsilci Tanju Köse ; Teknik Eleman Onur Önder" dan oluşmaktadır.
Maç sonrası İMKB Şehit Erol Haspulat Yatılı Bölge Ortaokulu Voleybol Antrenörü Okan Haydaroğlu ile yaptığımız söyleşide şunları söyledi:
"""Bafra'nın tek Erkek Yatılı Bölge Ortaokuluyuz. Bafra'nın çeşitli köylerinden öğrenciler gelmekte. Bu benim yatılı bölge okullarında dokuzuncu senem. Biz bu çocuklarımıza yerine göre ana, baba, abi arkadaş oluyoruz. Ama şunu da belirteyim ufak bir dipnot olarak belirteyim, bu çocukların gerçekten mülki amirlerin ilgi ve alakasına ihtiyaçları var. Sadece ders başarısı olarak değil sosyalleşme anlamında da güzel planlamalar ve çalışmalar yapılmasına tüm gençlerimizin ihtiyacı var.
İlk takım oluşturmaya karar verdiğimizde oyuncularımızın pek çoğu daha top nasıl tutulur bilmiyordu. Ama bu gün böyle bir başarıya imza atıyorlarsa, birinciliği ellerinden biraz elde olmayan sakatlıklardan, birazda şehir havasına maçın stresine alışkın olmadıklarından kaçırıyorlarsa burada şunu düşünmek lazım gerçekten çocuklar büyük işler yaptılar. Üstelik rakipleri direk Samsun'da ki turnuvaya gelip, 2-3 maçta finale çıkarken bizim çocuklarımız 9 maçlarını hiç set vermeden kazandılar, buda ayrı bir güzellik.
Onlara maç öncesinde de sonrasında da şunu dedim" gerek saha dışı tavırlarınız, gerek saha içi performansınızla, oturmanızla kalkmanızla, oynadığınız oyunla, okulunuzu, Çetinkaya Beldesini, Bafra İlçesini en iyi şekilde temsil ettiniz.
Sizler aldığınız alkışlarla, maç sonrası izleyenlerin övgüleriyle, zaten gönüllerin birincisi oldunuz, değerli ve önemli olanda bu.
Aslında gerçekten de özellikle okul sporlarında kazanımlar ve süreç çok daha önemli, birincilik ikincilik üçüncülük aslında bir yere kadar takım olmayı öğrendiler, ekip çalışmasının bilincine vardılar, şehir havasını soludular, kafalarında spor lisesi düşüncesi oluştu, yarına bakışları farklılaştı, sosyalleştiler, özgüvenleri pekişti.
Son olarak, her şeyden önce beraber çalıştığımız en az benim kadar emek veren ve aynı heyecanı yaşayan Beden Eğitimi Öğretmenimiz Özyurt Perçin`e, bizi tüm turnuva boyunca yalnız bırakmayan Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni Tanju Köse' ye, çalışmalarımızı destekleyen ilgi ve alakasını eksik etmeyen Okul Müdürümüz Muhammed Şahin`e, ulaşımımıza destek veren bizimle vakit geçirmekten keyif alan hizmetlimiz Onur Önder`e, her maçımızın sonucunu heyecanla bekleyen bizi takip eden öğretmenlerimize, üzerimizde emeği olan ilgi ve alakasını esirgemeyen herkese ve tabi ki haberlerimizi takip edenlerimize, sevenlerimize ulaştırdığı için, Bafra Haber Muhabiri Oktay Zerrin hocamıza çok teşekkür ediyorum."
Biz de, İMKB Şehit Erol Haspulat Yatılı Bölge Ortaokulu'nu tebrik ediyoruz, başarılarının devamını diliyoruz.
Haber: Oktay ZERRİN- Bafra
Yenilendi.
Değiştir, Vazgeç!