SAMSUN

İlkadım'da Aile İçi Eğitim Semineri

 
 806
İlkadım'da Aile İçi Eğitim Semineri - Yaşlı Engeliler Derneği Samsun Şubesi ve İlkadım Belediyesi işbirliği ile "Aile İçi Eğitim Semineri" verildi
Bafra Haber

 |  - Yaşlı Engeliler Derneği Samsun Şubesi ve İlkadım Belediyesi işbirliği ile "Aile İçi Eğitim Semineri" verildi

Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'nde çok sayıda vatandaşın katıldığı seminere, İlkadım Belediyesi Etüd-Proje Müdürü Aydın Ekiz, Yaşlı Engeliler Derneği Başkanı Nuri Geyikgen katıldı. 0-6 yaş çocuk gruplarına yönelik öğrencilerin aileleri olan eğitim kalitesine yönelik seminer veren Kişisel Gelişim Uzmanı Ali Koçak, enne-babaların geçmişte kendi ebeveynleriyle yaşadığı problemleri şimdi kendi çocuklarına yansıtmamaları gerektiğini belirterek, "Kendi kaygılarınızı ve duygularınızı çocuklarınıza yansıtıp onları bastırmayın. Mutluluklarını ellerinden almayın" diye konuştu.

Koçak şöyle devam etti. "Bir ailede anne, çocuğun içini, baba ise dışını inşa eder, çocukların özgüven problemlerindeki en büyük etken yüzde 90 babadır. Babayla iletişimi iyi olan çocuk tam bir özgüven sahibi olurken, baba ile iletişimi kopuk bir çocuk kişilik ve özgüven problemleri yaşar. Anne-babanın geçimsizliği çocukları olumsuz etkiler. Eşler aile içinde rol paylaşımı yapmalı ve birbirleriyle iyi iletişim kurmalıdır."

Eğitimin tek boyutlu olmadığını ve aile faktörünün de eğitimin saç ayağından birini oluşturduğunu belirten Etüd-Proje Müdürü Aydın İkiz, "Velilerimiz bu yıl geçen yıla oranla 2 kat artışla seminerlere katılıyor. Geçen yıl sürdürülen eğitimler neticesinde velilerimizin okula ve eğitime bakış açılarında değişimi yakaladık. Bunun en önemli göstergesi ise yüzde 50'ler civarındaki ortaöğretim okullaşma oranının bu yıl yüzde 98'lere ulaşması ile gösterilebilir" diye konuştu.

Seminerin sonunda Yaşlı Engeliler Derneği Başkanı Nuri Geyikgen, Kişisel Gelişim Uzmanı Ali Koçak plaket takdim etti.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İlkadım'da Aile İçi Eğitim Semineri içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0