İlkadım Yaz Spor Okulları Açıldı

İlkadım Belediyesi tarafından yaz etkinlikleri kapsamında üç ay boyunca devam edecek Yaz Spor Okullarının açılışı gerçekleştirildi
14 branşta 4 bin sporcu eğitim alacak
Kadifekale Mete Adanır Spor Salonunda düzenlenen Yaz Spor Okullarında 4 bin sporcu, basketbol, voleybol, badminton, bosk, kick-boks, tekvando, judo, atletizm, halter, masa tenisi, güreş, satranç, halk oyunları branşlarında deneyimli antrenörler nezaretinde eğitimler alacak. Çeşitli yaş grupları ve branş kategorilerine göre açılan yaz okulunda öğrenciler hem yaz tatillerini faydalı bir şekilde değerlendirecek hem de sportif alanda kendilerini geliştirecekler.
Geleceğin yıldız sporcularının yetişeceği İlkadımın sporcu ordusunun neferleri olan çocuklarla ayrı ayrı görüşen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, genç yeteneklerle tek tek ilgilenerek onlarla bir süre sohbet etti.
5 ayda 79 madalya kazandık
Spor alanında çok büyük başarılara imza atan belediye olduklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Geleceğin yıldızlarının yetişeceği yaz spor okullarımızın minik ve genç sporcularıyla gurur duyuyorum. Bu okullarda, çok başarılı sporcular yetişti. Dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonları çıktı. 2017 yılının ilk beş ayında Avrupa şampiyonası, uluslararası müsabakalar ve Türkiye şampiyonalarında Avrupa 3üncüsü 2 kişi, Avrupa 5incisi bir kişi, uluslararası müsabaka 1inciliği yedi kişi, uluslararası müsabaka 2incisi beş kişi, uluslararası müsabaka 3üncülüğü iki kişi, Türkiye şampiyonluğu 21 kişi, Türkiye ikinciliği 13 kişi, Türkiye üçüncülüğü 28 kişi olmak üzere toplamda 79 madalya kazandık. Bir sporcumuz, 18-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında ilimizde yapılacak olan 23üncü İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında yarışacak. Şu an milli takım kampında bulunan ve 2013 yılında Bulgaristanda yapılan olimpiyatlarda şampiyon olan tekvandocu Merve Yazıcı sporcumuzdan da şampiyonluk bekliyoruz dedi.
Konuşmanın ardından Başkan Erdoğan Tok, çeşitli branşlarda başarı gösteren ve dereceye giren sporcular hediye takdiminde bulundu.
Kadifekale Mete Adanır Spor Salonunda gerçekleştirilen açılışa ayrıca Başkan Yardımcıları Yahya Çınkıl, Musa Yüksel, birim müdürleri, sporcular ve aileleri katıldı.
Üye olarak yorum yapın
Yorumlarınız öne çıksın, bildirim alın