BAFRA

İklim Değişikliği Etkinliğine Katılan Bafra Anadolu Lisesine Övgü

 
 993
İklim Değişikliği Etkinliğine KatılanBafra Anadolu Lisesine Övgü - Bafra Anadolu Lisesi Samsun’daki Dünya İklim Değişikliği ile Mücadele Günleri etkinliğine katıldı,
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Anadolu Lisesi Samsun’daki Dünya İklim Değişikliği ile Mücadele Günleri etkinliğine katıldı,

Bafra Anadolu Lisesi öğrencileri İngilizce öğretmeni Naim Okay öncülüğünde Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Samsun Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Dünya İklim Değişikliği ile Mücadele Günleri farkındalık etkinliğine katıldı. 

#samsun-buyuksehir-belediyesi0# Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Dünya İklim Değişikliği ile mücadele günleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda 'İklimi Değil Kendini Değiştir' programı düzenlendi. Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Ali Tulumen, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Samsun’dan iki özel okulun da katıldığı etkinliğe #bafra-anadolu-lisesi1# öğrencileri İngilizce ve Türkçe sunumlar ve yaptıkları birbirinden ilginç Showlar ve taşıdıkları pankartlarla Samsun Büyükşehir başkanı Mustafa Demir ve tüm katılımcılardan övgü aldı.

Öğrencilerin maskelere işlediği birbirinden ilginç iklim değişikliğini çarpıcı şekilde ifade eden resimler, kutup ayısı kostümlü öğrencinin farkındalık gösterileri, öğrencilerin dünyanın buzul iskemlesi üzerinde darağacına asılı koreografisi İngilizce ve Türkçe pankartlarla mini bir sokak tiyatrosu sunan öğrenciler tüm doğal varlıklarımızın korunması ve toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla Samsun‘dan tüm dünya devletlerine İngilizce basın açıklamasıyla uyarıda bulundular. 

 TEMA yeleklerini giyen öğrenciler bu kapsamda TEMA vakfının da ne kadar önemli bir kurum olduğu vurgusu da yapılıp farkındalık oluşturuldu.

Bafra Anadolu Lisesi öğrencileri okulda çıkardıkları “DOĞANIN SESİ “ adlı çevre gazetesini de tüm katılımcılara ücretsiz dağıttı.  

Naim OKAY öncülüğünde yürütülen İngilizcenin sınıflar ve okul duvarları dışında günlük yaşamın her alanında kullanmayı amaçlayan “ENGLISH BEYOND THE WALLS “projesi de etkinlikte gerçekleştirilmiş ve öğrenciler İngilizce açılış konuşmaları ile tüm dünya uluslarına seslenmişlerdir.

Kürsüden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

Öğrenciler insanoğlunun kendisine emanet edilen tabiatı hoyratça kullanmaya devam ederse 2021 yılında da ani ve şiddetli seller, erozyon, toprak, hava kirliliği ve kuraklık gibi çevre felaketlerinin insanlığı vuracağını ifade ettiler.

  “Küresel ısınma tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de yakından ilgilendiriyor. Daha şimdiden kuraklık tehdidi baş gösterdi. Kışlar yağışsız geçiyor, ağaçlar erken çiçek açıyor. Bugün ortalama 0,9 derece dünyanın sıcaklığı artmış durumda. Buzulların erimesiyle hem deniz seviyesinde yükselme hem ısınma var. Dünyanın en büyük ikinci buz örtüsü Grönland’da Temmuz ayında 179 milyar ton buz eridiği açıklandı.

Sibirya, Alaska, Kanada ve Türkiye yangınlar nedeniyle Haziran’da 50 megaton, Temmuz ayında ise 79 megaton karbondioksit salınımı oldu.

Son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaşan yangınlar nedeniyle her bir dakika da bir futbol sahası büyüklüğünde ormanlık alan yok oluyor.

Her geçen gün sel ve erozyon riskleri artıyor. Geçen ay ülkemizde meydana gelen sel felaketleri sebebiyle yüzlerce vatandaşımızı kaybettik.

Her yıl 7 milyon prematüre neden olan hava kirliliği erken ölümleri tetikleyen dördüncü en büyük ölüm nedeni olarak görülüyor. Dünya hava kalitesi verilerine göre her 10 kişiden 9’u her nefes alışında sağlığa zararlı hava soluyor.

Toprakta biriken atıklar cilt hastalıklarına, kas tıkanıklarına ve merkezi sinir bozukluklarına neden olabiliyor.

Dünya genelinde kirlilikten dolayı 1 milyondan fazla insan temiz suya ulaşamıyor. Bu korona gibi başka bulaşıcı hastalıkların da insanoğlunun yakasını bırakmayacağı anlamına geliyor.

Bizler BAFRA ANADOLU LİSESİ olarak bu tehlikelerin farkındayız. Doğanın sınırı yoktur. Güzel ilçemiz Bafra’dan tüm dünyaya sesleniyoruz

“GELECEĞİMİZİ KARARTMAYIN. ZAMANSIZ ERKEN ÖLMEK İSTEMİYORUZ.”

16-27 Ekim tarihleri arası Birleşmiş Milletler tarafından İklim Değişikliği ile Mücadele günleri olarak belirlenmiştir.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İklim Değişikliği Etkinliğine Katılan Bafra Anadolu Lisesine Övgü içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0