SAMSUN

Deva Partisi Samsun İl Başkanı Kebire Birer Türk: Devlet Okullarının Da Yardımına Halkımız Koşuyor

 
 688
Deva Partisi Samsun İl Başkanı Kebire BirerTürk: Devlet Okullarının Da Yardımına Halkımız Koşuyor - DEVA Partisi Samsun İl Başkanı Kebire Birer Türk, “Her Çocuğun layıkıyla eğitim alma hakkı var. Fakat üzülerek gördüm ki, devlet okullarının da yardımına halkımız koşuyor” dedi.
Bafra Haber

 | Bafra haber - DEVA Partisi Samsun İl Başkanı Kebire Birer Türk, “Her Çocuğun layıkıyla eğitim alma hakkı var. Fakat üzülerek gördüm ki, devlet okullarının da yardımına halkımız koşuyor” dedi.

Başkan Kebire Birer Türk, okul ziyaretleri sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Sizlerin de bildiği gibi, çocuklar ve aileler için zorlu geçen pandemi dönemi sonrası okullar açıldı. Bizler de her bölgemizden bir dizi okul ziyareti gerçekleştirdik. Üzülerek gördük ki; Devlet okullarının birçoğunda temizlik personeli de güvenlik personeli de yok. Bazı okullarda sınıfları veliler kendileri temizliyor. Bazı okullar da ise bir personel var 14.30’a kadar güvenlikte duruyor sonrasında temizlik yapıyor. 

Sınıflar ise çok kalabalık. Ekonominin durumu sebebiyle artık ebeveynler çalışmak zorunda ve bu sebeple de çalışan velilerin çocuklarını çok erken saatte okula bırakmak zorunda olduklarını öğrendik. Ve maalesef okullarda çocukla ilgilenecek birileri bulunmuyor. Güvenliğin de olmadığı düşünülürse çocuklarımız okula Allah’a emanet gidip geliyorlar. 

Devlet, eğitimi öncelikleri arasından çıkarmış gibi görünüyor. Oysaki bu çocuklar bizim geleceğimiz onlar ne kadar iyi eğitim alırsa ülkemizin önemli yapı taşları da bir o kadar iyi olacaktır. Gelişim eğitim ile ve onun getirdiği bilim ile oluyor. Fakat ülkemizde bu anlamda da oldukça büyük ihmaller var. Çocuklarına iyi bir eğitim verme derdine düşen aileler yaşamalarından kısarak bu defa özel okulun yolunu tutuyor. Her ne kadar orada bu tablo ile karşılaşmasalar da orada da büyük eksiklikler var. Çünkü o kısımda da dönmesi gereken bir ticaret gerçeği var. Bu durum ne yapıyor? Makyajlı okullar yaratıyor. Çünkü gideri minimumda tutmaya çalışan okulların birçoğu asgari ücretin dahi altında bir maaşla öğretmen çalıştırıyor. Atanamayan birçok öğretmenimiz; bir sıfırdan daha iyidir mantığı ile okulda eğitim vermeye çalışıyor. Fakat mutsuz bir öğretmenin ne derece verimli olabileceği aşikar. 

Atanamayan öğretmenler ise başlı başına ayrı bir konu, atama yapılmıyor fakat açık var. Bu açık ise ücretli öğretmenler ile yapılıyor. Branşı İngilizce öğretmeni olan eğitimci ücretli öğretmen olarak coğrafya derslerine giriyor. Hiçbir şeyde tasarruf yapılmazken böyle önemli yerlerde bu şekilde kısıntıya gitmek akıl alır gibi değil.  Potansiyeli olan birçok çalışkan öğrencinin önüne set kurmak bu. Öğretmeni de öğrenciyi de köreltmek bu.

Bu manzaralar bir anne olarak beni derinden üzdü diyen Başkan Kebire Birer Türk sözlerini şöyle tamamladı: Ama tabiki böyle gitmeyecek ve bu düzen değişecek. Biz bu sebeple kolları sıvadık. Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da çalıştığımız eylem planlarımız var. Bunları da önümüzdeki günlerde detaylı olarak duyuracağız. Bu olumsuzlukların değişmesi mümkün kimse umutsuzluğa kapılmasın.

Çocuklarımız ülke olarak imza attığımız çocuk hakları sözleşmesine de uygun şekilde kaliteli eğitim alacak. Eğitim alırken de oyun hakkını, kulüp üyesi olma hakkını, fikrini özgürce söyleyebilme hakkını da aynı anda kullanabilecek. Okullarımızı bu şekilde donatmak mümkün. Bizim eğitim programımızda öğrenci de öğretmende veli de mutlu olacak. 


Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Deva Partisi Samsun İl Başkanı Kebire Birer Türk: Devlet Okullarının Da Yardımına Halkımız Koşuyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0