EĞİTİM

Her Sınıfa Bir Rehber Öğretmen Projesi

 
 285
Bafra Haber

 |  - Atatürk İlköğretim Okulu `Her Sınıfa Bir Rehber Öğretmen` projesiyle bir ilk yaşatıyor.

Atatürk İlköğretim Okulu “Her Sınıfa Bir Rehber Öğretmen” projesiyle bir ilk yaşatıyor.

19 Mayıs Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü 4. sınıf rehber öğretmen adaylarından oluşturulan bir grupla, öğrencilerinde sıklıkla karşılaşılan sorunlara ve eksikliği hissedilen rehberlik hizmetlerine çözüm bulmayı ve öğrencilere profesyonel düzeyde rehberlik yardımı yapmayı planlıyor.

Okul Müdürü Şahin Çetin, “Projemiz günümüzde öğretmenlerin ve anne babaların öğrencilerin başarısına yönelik beklentileri geleneksel anlayıştan uzaklaşmaktadır. Onlar, öğrencinin sadece bilgi kazanmasını değil; kendini ve yeterliliklerini tanıyabilen, öz benliğini geliştirebilen, ruh sağlığı yerinde kısacası kendini gerçekleştirme yolunda adımlar atabilen bireyler haline gelmelerini amaçlamaktadırlar. Eğitim ortamında bu gibi gelişmeleri sağlamak ve ihtiyaçları karşılayabilmek için, ilköğretim okullarında rehberlik servisine şiddetle ihtiyaç duyulmaktadır.  Okulumuzda rehber öğretmen normunun 3 olmasına rağmen 2009-2010 öğretim yılını Rehber öğretmensiz geçirmemiz, 2010-2011 öğretim yılında ise bir rehber öğretmenin atanması bu projenin ortaya çıkmasına sebep olmuştur.” dedi.

Çetin, “ ‘Her Sınıfa Bir Rehber Öğretmen’ projesiyle; 19 Mayıs Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü 4. sınıf rehber öğretmen adaylarından oluşan grupla öğrencilerimize profesyonel düzeyde rehberlik yardımları yapılacak, öğrencilerde sıklıkla karşılaşılan sorunlara ve eksikliği hissedilen rehberlik hizmetlerine çözüm bulmak amaçlanmıştır. Ayrıca okulumuz 2010-2014 Stratejik planında yer alan rehberlik hizmetlerinden, öğrenci, veli ve sınıf öğretmenlerinin etkin biçimde yararlanmasını uygulamaya sokmak da hedeflerimiz arasındadır. Okulumuzda 8. sınıfta okuyan 240 öğrencimizin bulunmaktadır. Bu çalışma ile rehberlik hizmetlerinden %20 oranında yararlanan öğrenci sayısını proje sonunda % 100’çıkarılması hedeflenmektedir.” diye konuştu. 

  • BafraHaber Yorum
  • Her Sınıfa Bir Rehber Öğretmen Projesi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0