GÜNDEM

Her İkisine De Ağırlaştırılmış Çift Müebbet

   |   
 957
Her İkisine De Ağırlaştırılmış Çift Müebbet - Yargıtay 1. Ceza Dairesi kamuoyunda `Bafraspor Simitçi cinayeti` şeklinde bilinen davada verilen kararı az buldu
Bafra Haber

 | Bafra haber - Yargıtay 1. Ceza Dairesi kamuoyunda `Bafraspor Simitçi cinayeti` şeklinde bilinen davada verilen kararı az buldu

Yargıtay 1. Ceza Dairesi kamuoyunda `Bafraspor Simitçi cinayeti` şeklinde bilinen davada verilen kararı az buldu.
1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını `Her iki sanığında ağırlaştırılmış çift müebbet cezaya çarptırılması` yönünde bozdu.
25 Mart 2008 tarihinde Bafra Belediyespor Teknik Direktörü Sedat Gezer ve Kaleci Antrenörü İsmail Kurt silahlı saldırı sonucu öldürülmüş ve mahkeme 3 Aralık 2008 tarihinde verdiği karar ile sanık Mustafa Şimşek ve İsmail Aydın`ı, İsmail Kurt ve Sedat Gezer`i kasten öldürmekten ve Engin Özarslan`ı kasten öldürmeye teşebbüsten suçlu bulmuştu. Bu karar ile Mustafa Şimşek çift müebbet, İsmail Aydın ise 57 yıl hapis cezası ile cezalandırılmıştı.

Her iki tarafın Yargıtay`a başvurması üzerinde dava Yargıtay`da incelendi. Sanık Mustafa Şimşek ve İsmail Aydın`ın avukatları olayda tahrik bulunduğunu ve bundan dolayı TCK`nIn 62. Maddesinin uygulanmasını talep ettiler.

1. Ceza Dairesi; sanık Mustafa Şimşek`in, mağdur Ergin Özarslan`ı darp eden sanık İsmail Aydın`a müdahalede bulunan maktullere engel olmak için ateş ederek öldürdüğü, eylemlerinin `Bir suçun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla adam öldürmek` suçunu oluşturduğuna karar verdi. Her iki maktul yönünden ayrı ayrı TCK`nın 82/-h maddeleri uyarınca karar verilmesi gerekirken suçun niteliğinde yanılgıya düşerek TCK`nın 81/1 ve 53. Maddeleri uyarınca hüküm kurulduğunu. Ve bunun yasaya aykırı olduğuna hükmederek yerel mahkemenin kararını bozdu.

Dava, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Öztürk`ün Başkanlığında tekrar görülmeye başlandı. Mustafa Şimşek`in hazır bulunduğu davaya sanık İsmail Aydın, Ankara 2 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevinde bulunduğu için katılamadı. Ayrıca sanık Mustafa Kurt`un avukatı Ethem Özturan da mahkemeye katılmadı.
Sedat Gezer`in eşi Seval Gezer, kızı Seda Gezer ve İsmail Kurt`un eşi Leyla Kurt ile oğlu Alican Kurt`un hazır bulunduğu mahkeme başladı.
Yargıtay 1. Ceza Dairesinin kararı okundu ve mağdurlara karar ile ilgili görüşleri soruldu. Mağdurlar Yargıtay`ın bozma ilamına uyulmasını talep etti.
Katılan Avukatı Senem Demir İşcimen de Yargıtay`ın bozma kararına uyulmasını talep etti.
Sanık Mustafa Şimşek, mahkeme başkanının bir diyeceğin var mı sorusuna `Ne diyeyim ki` şeklinde cevap verdi.
Sanık İsmail Aydın`ın vekili Av. Ayhan Keskin Yargıtay kararı ile ilgili şunları söyledi: `Bizim bozma ilamını kabul etmemiz mümkün değildir. Zira ne dosyadaki bilgi ve belgelerde ne de mahkememizin önceki karardaki kabulünden, İsmail Aydın`ın Ergin Özarslan`ı yaralamak için vurduğu sırada maktuller tarafından oturdukları yerden yapılmış herhangi bir hamle bulunmamaktadır. Ayağa dahi kalkmamışlardır. Dolayısıyla sanık Mustafa`nın maktullere ateş etmesi söz konusu değildir. Sanık Mustafa`nın eylemi aniden gelişmiştir. Bu ani gelişme karşısında müvekkilin her iki maktule yönelik eyleme iştirak iradesinin gerçekleştiğini kabul edebilmek mümkün değildir.`
Mahkeme sanık İsmail Aydın`ın bozma hususunda beyanının alınması amacıyla huzura getirilmesine, sanık Mustafa Şimşek`in avukatına tekrar tebligat yapılamasına karar verdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Her İkisine De Ağırlaştırılmış Çift Müebbet içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0