SİYASET

Hayati Soylu Belediye Başkan Yardımcısı

 
 772
Hayati Soylu Belediye Başkan Yardımcısı - Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, belediye yönetiminde birlikte çalışacağı yol arkadaşlarını seçti.
Bafra Haber

 |  - Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, belediye yönetiminde birlikte çalışacağı yol arkadaşlarını seçti.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, belediye yönetiminde birlikte çalışacağı yol arkadaşlarını seçti.
Tanık, Başkan Yardımcılıklarına Mimar H. Ali Ulusoy, Matematikçi H. Savaş Yorgancı, Şehir Plancısı Eser Atak ve Vali Yardımcısı Hayati Soylu’yu atadı.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, yeni dönemde birlikte çalışmak üzere dört Başkan Yardımcısı atadı. Başkan Tanık, meslekleri ve iş tecrübeleri bakımından yerel yönetimlere yakınlıklarıyla dikkat çeken Mimar H. Ali Ulusoy, Matematikçi H. Savaş Yorgancı, Şehir Plancısı Eser Atak ve Vali Yardımcısı Hayati Soylu’yu Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı olarak atadı.
Çankaya Belediyesi’nde görevine başlayan son Başkan Yardımcısı ise Hayati Soylu oldu. Soylu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra başlayan ve 35 yıl süren mülki idare amirliği boyunca Milas, Bafra ve Yenimahalle ilçelerinde kaymakamlık görevini yürüttü. Ankara Vali Yardımcılığı’nın ardından Sakarya Vali Yardımcılığı görevlerini de sürdüren Soylu, kamu idaresindeki tecrübelerini yeni dönemde Çankaya Belediyesi kullanacak.
Görevine başlayan Belediye Başkan Yardımcılarından Mimar H. Ali Ulusoy, 1989 yılından bu yana bir çok başarılı projeyle adından söz ettirmiş bir mimar. “Ankara Kalesi Koruma Geliştirme İmar Planı” Proje Yarışmasında birincilik ödülü de almış olan, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanlığı da yapmış olan Ulusoy’un yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunuyor.
ODTÜ Matematik Bölümü mezunu olan Savaş Yorgancı ise İller Bankası, Yerel Yönetim Bakanlığı’nda Bakan Danışmanlığı gibi görevlerde bulunmuş iş hayatı rakamlarla örülü bir matematikçi. Özürlüler İdaresi’ndeki 11 yıllık uzmanlık görevinden ayrılarak Belediye Başkan Yardımcılığı görevine başlayan Şehir Plancısı Eser Atak ise, engelsiz mekan, kentsel ulaşım, toplumsal ekoloji, yaya hakları ve yerel yönetimlerle ilgili çalışmaları ve yazılarıyla tanınıyor. Atak ayrıca, 2002-06 yılları arasında Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi yöneticiliği de yaptı.
İşte Çankaya Belediyesi’ndeki yeni görev dağılımı:
Hayati Soylu
İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü
Hukuk İşleri Müdürlüğü
Zabıta Müdürlüğü
Sivil Savunma Uzmanlığı
H. Ali Ulusoy
Fen İşleri Müdürlüğü
Emlak ve İstimlak Müdürlüğü
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü
Mali Hizmetler Müdürlüğü
H. Savaş Yorgancı
İşletme İştirakler Müdürlüğü
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü
Destek Hizmetleri Müdürlüğü
Temizlik İşleri Müdürlüğü
Eser Atak
Yazı İşleri Müdürlüğü
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü
Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Hayati Soylu Belediye Başkan Yardımcısı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0