GÜNDEM

Hasan Gümrükçü İlk Kez Konuştu

 
 998
Hasan Gümrükçü İlk Kez Konuştu - Bafra Haber Özel / Hasan Gümrükçü Araziyi köylüye mi, öğrenci yurdu için vahap çelik`e mi satacak?
Bafra Haber

 |  - Bafra Haber Özel / Hasan Gümrükçü Araziyi köylüye mi, öğrenci yurdu için vahap çelik`e mi satacak?

Dedeli köyündeki araziyi Bafra Belediyesinden satın alan Hasan Gümrükçü, araziyi köylüye satıyor.
Dedeli köyündeki araziyi satın alan iş adamı Hasan Gümrükçü ile Dedeli köylüsü bugün tekrar karşı karşıya geldi.
Bafra`nın Yağmurca köyünden olan ve iş hayatına Samsun`da devam eden Hasan Gümrükçü bugün köylünün ektiği araziyi 3 traktör ile sürmek istedi. Köylü tarlanın sürülmesini engellemeye çalıştı.

Hasan Gümrükçü ile köylü arasında sözlü tartışma çıktı. Jandarma tartışmaları engellemeye çalıştı. Bu esnada Dedeli köyü derneği Başkanı Ömer Özen jandarma tarafından kelepçelenerek gözaltına alındı.

 

Hasan Gümrükçü arazi ile ilgili olarak Bafra Haber`e çok özel açıklamalarda bulundu.
Arazinin parasını verirlerse köylüye vereceğini söyleyen Gümrükçü, arazinin Samsun`dan bir iş adamına verileceği ve öğrenci yurdu yapılacağı iddialarına da açıklık getirdi.


Hasan Gümrükçü`nün açıklaması: 

"Köylü, "˜Belediyenin verdiği parayı sana verelim, burayı geri verin` diyor.
Ben de buranın maliyeti olan parayı bana verirseniz burayı vereceğim diyorum. Ben köylüye haber verdim. Almak istiyorsanız bana buranın maliyetini verirseniz veririm. Maliyeti 2 Milyon 100 bin lira. Bunu köylüye doğru dürüst diyen olmamış.

Şimdi burada karşılaşınca konuyu masaya yatırdık, aramızda anlaştık. Benim verdiğim parayı, maliyeti bana verecekler bende tapuyu vereceğim. Köylüye hayırlı olsun. 

Benim öyle dünya malında gözüm yok. Korktuğumdan falan değil. Zaten köylü burayı işliyor, fazla ısrar ediyor.
Yarın muhtar, köy heyeti toplanacak. Bu parayı nasıl çıkaracaklarını bildirecekler. Konuştuklarımız yerine getirilirse ben onlara burayı tekrar vereceğim. Vermezlerse yerimi işlemeye devam edeceğiz."

 

Hasan Gümrükçü arazinin Samsunlu işadamına satılıp, öğrenci yurdu yapılacağı iddiaları ile ilgili olarak şunları söyledi:

Şu anda böyle resmi bir şey yok. Her şey olabilir." dedi. 

Kardeşi Atıf Gümrükçü ise "Biz Dedeli ile komşuyuz. Burası başkasın gitmesin diye, kendimiz çiftlik yapmak, ziraat yapmak, buraya canlılık getirmek, güzel bir köy, çiftlik evi yapmak için aldık. İleride şehrin gelişmesi durumunda o dediğimiz projeler olabilir. Bugünkü iş değil. O gelecek de düşünülen bir iş." şeklinde konuştu.

 

 

 

Samsun`un Bafra ilçesi Dedeli köyünün, Bütünşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülmesi üzerine Dedeli köy tüzel kişiliğine ait arazinin tapusu Bafra Belediyesine geçmiş, Bafra Belediyesi araziyi ihale yolu ile satışa çıkarmış, arazi aslen Bafra`nın Yağmurca köyünden olan Hasan Gümrükçü tarafından satın alınmıştı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Hasan Gümrükçü İlk Kez Konuştu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0