BAFRA

Hamit Kılıç: Camiyi Belediye Değil, Millet Yapacak

 
 557
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Şubat Ayı olağan Meclis toplantısında, Kızılırmak Seddesine yapılması planlanan ve kamuoyuna 10 bin kişilik olacağı ifade edilen cami projesi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. 

Camiyi belediyenin değil, bir dernek aracılığı ile toplanan paralar ile milletin yaptıracağını söyleyen Hamit Kılıç, belediyenin cami yaptıracak gücünün olmadığını belirtti. 

Başkan Hamit Kılıç’ın cami ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Geçen hafta açıkladığımız cami projemiz vardı. Bununla ilgili birkaç cümle söylemek istiyorum. Yorumlarda şu eleştiriler oluyor. “10 bin kişilik cami yerine 10 bin kişilik fabrika yapılsa olmaz mı, şimdi bunun sırası mı” diye yorumlar yapıyorlar. Durumun öyle olmadığını şöyle izah edeyim: 

Biz zaten Bafra'da istihdamı artırmak,  işsizliği azaltmak, şehrin ekonomisine katkı sağlamak için çalışmaları zaten eşzamanlı olarak yürütüyoruz. Bizim orta ölçekli sanayi projemiz bunun zaten örneği. Diğer taraftan belediyeye katkı sağlaması için güneş enerjisini az önce izah ettim. Yılda 2 milyon tasarruf, 5 yılda 10 milyon demektir. Tasarruf zaten yatırım demektir.  

Bunun yanında gerçekten bir program olduğu zamanda, Allah göstermesin bir şehidimiz olduğunda, bir cenazemiz olduğunda, ya da Bafra’nın gerçekten sembolü olacak, hizmet için bir cami ihtiyacımız var. Yani büyük bir cami ihtiyacımız var. Çünkü bizden çok daha küçük ölçekteki ilçelerde, bizden çok daha güzel böyle sembol olarak da ortaya konabilecek ibadethaneler camiler var. 0 yüzden bu ihtiyacın mutlaka giderilmesi lazım. 

Bununla ilgili bizim yaptığımız şey şu: 

Bu alanın imar çalışmasını yaptık, alt yapı çalışmalarının tespitini yaptık. Bir düzenleme yaptık ve caminin alanını oluşturduk. 

10 dönümlük bir arazi. 10 dönüm içerisinde 2 bin 500 metrekare cami oturabilecek. 2 bin 500 metrekare camide yaklaşık 10 bin kişilik bir cami olacak. Bu hepimizin gurur duyacağı, meclisin görev yaptığımız sürece onur duyacağı bir eser olacak. 10 dönüm bir alanın içerisinde 2 bin 500 metrekarelik inşaat olan cami ve hemen onun yanında camiye gelen insanların çay içebilecekleri, sohbet edebilecekleri, kitap okuyabilecekleri kütüphanesi sosyal faaliyetleri külliye gibi 2 dönümlük bir hizmet alanı ayırdık. Belediye hizmet alanı ayırdık.  Belediye hizmet alanının ayırmamızın sebebi şu oranın satılmaması için. 2 dönüm ayırdığımız o külliyenin Belediye meclis kararı ile satılamaması için Belediye hizmet alanı oldu. Ve toplamda 12 dönüm yer işgal ettik. 

Şimdi arkadaşlar caminin yapılmasının maliyetine gelelim.

Bizim görevimiz caminin yerini ayırmak, bunun imarını yapmak, düzenlemesini yapmak Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçirmek. 

Bu caminin imalatını yapacak olan biz değiliz. Burada bir eksiklik var, bu bilgilendirmede bir eksiklik var. Bu bizden de kaynaklanabilir ama biz bunu bu şekilde anlattıkça asmaya çalışıyoruz. 

Camiyi yapacak olan milletin kendisidir. Millet isterse burayı ister 1 yılda yapar isterse 5 yılda yapar isterse 10 yılda yapar. 

Biz belediye olarak ne yaparız… Kepçe lazımsa kepçe yollarız, kamyon lazımsa kamyon göndeririz, Greyder göndeririz belki çakıl lazım oldu çakıl göndeririz. 

 Ama biz belediyenin kasasından, yani camiyi alalım sıfırdan da bitirelim… Bizim böyle bir gücümüz zaten yok. 

Böyle bir imkânımız da yok.  Ben çalışan insanın maaşını ödemenin hesabını yaparken ve bunu denkleştirirken ve bunun yanında yollardır asfalttır kaldırımdır yani belediyenin temel işlerini yapmakla meşgulken onların hepsini bir kenara bırakıp da caminin inşaatına kaynak yaratacak değilim. 

Ama şundan hiç şüphemiz yok. Camiyi Allah'ın izniyle bu millet yapacak. Bu konuda Bafra zaten kendini ispatlamış durumda. Bizim görevimiz belirli imar çalışmalarını yapmak, peşinden bir dernek kurmak. Bu derneğe herkes girebilir. Zamanını ayırmak isteyen herkes girebilir. İşi yapacak olan bu dernektir.  Bu proje Bafra Belediyesi’ne yük olacak proje kesinlikle değildir.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Hamit Kılıç: Camiyi Belediye Değil, Millet Yapacak içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0